Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

EDEB YÂHÛ! BUNU, SEVDA DEMİREL BİLE YAPMAZ!

Savaş zamanında devlet adamı duruşu ve medya etiği üzerine bir şeyler hazırlıyordum. İktidarı da muhâlefeti de eleştiren bir bakış açısıyla.

Fakat sabah gördüğüm bir haber, yine kısa devre yaptırdı.

Hâdise, geçtiğimiz cumartesi günü vuku bulmuş. İyi Parti milletvekili Aylin Cesur, 29 Şubat’da Afyon’da şehid cenâzesine katılmış. Protokolde duâ etmiş. Üzerinde, yakası kürklü, gâyet şık beyaz bir manto var. 

Ortalık çalkalanınca İyi Partili İsmâil Koncuk, twitter hesâbında Aylin Cesur’u şöyle savunmuş:

“Isparta milletvekilimiz Aylin Cesur’un namaz sonrası, protokole girerek, başını kapatarak dua etmesinin neresi yanlış? Kadın olması mı? Efendim beyaz ve şık giyinmiş! Dinen hükmü biliyor musunuz? Bu saldırıyı, doğru ve adil bulmuyorum. Kenarda durması için mi milletvekili yapmıştınız?

Sonuna kadar yanındayım. Ne milletvekili elbette şehidimize sahip çıkacak elbette, duaya katılacak. Bundan kim rahatsız oluyorsa bir problemi vardır. Peygamber Efendimizin beyaz giymek konusundaki hadisleri de ortada. Güzel giyinmek suç mu? Geçin bunları!”

Koncuk, cenâzelerde siyah giymenin dinle alâkası olmadığını, beyaz giymenin hayırlı olduğunu da eklemiş.

Allahaşkına, bir milletvekilinin cenâzeye katılıp duâ etmesinden niye rahatsız olalım? Bundan daha tabii ne olabilir? Bilakis, uzak durmasından rahatsız oluruz.

Bir milletvekilinin beyaz giymesinden de rahatsız olmayız.

Fakat...

İsmâil Koncuk (ve İyi Partililer) ya Aylin Cesur’un cenâzede yaptığı hareketi bilmiyorlar veya örtmeye çalışıyorlar.

Açık söyleyeyim, bu hareketi, nerede kamera görse atlayan Sevda Demirel bile yapmaz!

Aylin Cesur, namaz sonrası protokole geçip duâ etmedi. Namaz bitmeden namaz kılanların önüne geçip namaz kılıyormuş gibi yaptı. Erkeklerin ellerine bakarak bir öyle bir böyle el bağışladı. Selâm verilip duâ başlayınca ellerini açtı. Bu arada maalesef gülümseyerek kameraya poz verdi.

Yemin ederek söylüyorum, bir cenâze namazında bu sahneyi görsem, “Herhâlde meczup bir hanım” derim.

İşin ilginç tarafı şu ki meczupluğu çağrıştıracak kadar tuhaf olan bu sahne, İsmâil Koncuk’un da Aylin Cesun’un da twitter hesabında yok. Aynı cenâzedeki başka fotoğraflar var.

Cesur’a yapılan eleştirileri doğru ve âdil bulmayan İsmâil Koncuk’un şahsında bütün muhâlefete soruyorum:

Bakan hanımlardan veya AK Partli vekil hanımlardan birisi, süslenip püslenip beyaz kürküyle şehid cenâzesine katılsa ve namaz bitmeden ön safa geçip gülümseyerek duâ pozu verse ne yapardınız?

Peki ya İyi Parti destekçisi medya ve köşe yazarları, siz ne yapardınız?

Günlerdir, Dolmabahçe’de konuşurken güldü diye Erdoğan’ı eleştiriyorsunuz. Peki niye Aylin Cesur’u görmezden geliyorsunuz?

Şehidler gerçekten umûrunuzda olsa, “Bu pozu unutma Türkiye!” demeniz gerekmiyor mu?

5e5df2405542841dd82677b1.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün TBMM’de yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği kahvaltıda açıklama yaparken gülmesini eleştirdi. 

Şehidlerin arkasından Müslümanca yas tutma âdâbını bildiğinden emin olduğum Meral Hanım’ın, dönüp Aylin Cesur’a da bakmasını bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.