Eczacıları Ayağa Kaldıran Kadro İlanı!

Eczacıları Ayağa Kaldıran Kadro İlanı!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan doçent kadrosu ilanı eczacıların tepkisini çekti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan bir doçent kadrosu ilanı eczacıların tepkisini çekti. TEB, "Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur” değerlendirmesi yaptı.

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan açıklamada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık fakültesi tarafından açılan doçent kadrosunun ‘kişiye özel ilan’ olduğu öne sürüldü. “Eczacılık Teknolojisi/ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı” için açılan Doçent ilanında yer alan, “Kimya Bilim Alanında Doçentliğini almış olmak” ibaresine dikkat çeken TEB, “Farmasötik teknoloji, eczacılık meslek biliminin temel derslerinden birisidir. Kimya ile farmasötik teknoloji birbirinden apayrı iki alandır. Dolayısıyla aranan kişi lisansını eczacılık fakültesinde tamamlamış; ilaç, eczacılık ve farmasötik teknoloji alanlarında çalışmalar yapmış birisi olmalıdır. Aksi kişiye özel ilan açmaktan başka bir şey değildir. Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur” değerlendirmesi yaptı.

Anka'nın haberine göre, YÖK’e de seslenen TEB, “Başta Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi olmak üzere eczacılık fakültelerimizde görev yapan eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerimizi, tüm eczacılarımızı konuya tepki göstermeye; YÖK’ü ise gerekeni yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler