Ebru Gündeş'e 1.5 Milyon Veren Uncular Sermaye Bitti Diye Dert Yandı

Ebru Gündeş'e 1.5 Milyon Veren Uncular Sermaye Bitti Diye Dert Yandı

Ekmek fiyatlarındaki artışın sebebi olarak görülen un sektöründe lüks toplantı krizi patladı.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), 25-28 Nisan arası Antalya Belek'teki 5 yıldızlı Sueno Deluxe Otel'de aralarında Ebru Gündeş gibi isimlerin de yer aldığı 3 gün boyunca süren bir etkinlik düzenledi.

Aileleriyle birlikte 900'den fazla un sanayicisinin katıldığı etkinlikte TUSAF, organizasyona katılan sanatçılar, konuşmacılar ve diğer giderler için 200 bin liranın üzerinde harcama yaptı.

Otel, ulaşım ve diğer masraf kalemleri de dahil edildiğinde harcanan paranın 1.5 milyon olduğu belirtiliyor

EKMEK YÜZDE 50 ZAMLANDI

Ankara'da ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın hemen sonrasında gelen bu olay, sektörde de yeni tartışmalara sebep oldu. Bu harcamalara ilk tepki fırıncılardan geldi.

Son dönemde çok fazla maliyet bakısı altında kaldıklarını ve artan un fiyatları sebebiyle zararına üretim yaptıklarını belirten fırıncılar, "Böyle bir dönemde göz kamaştıran, bol konserli bir etkinlik israftan başka bir şey değildir" açıklaması yaptı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son 1 senede unun çuvalının yüzde 50 zamlanarak, 70 liradan 105 liraya çıktığını belirterek, Hatta Ticaret Bakanlığı un ihracatını durdurmasaydı, bu fiyat belki 150 lirayı bulacaktı.

UNCULAR SERMAYE BİTTİ DİYE DERT YANDI

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy da Aydınlık'tan Recep Erçin'e yaptığı açıklamada, " On sene önceki TL birikimiz aynıysa zarardasınız demektir.

Çünkü enflasyon var. Buğdayda da bin ton olarak alırsa bunun sektörde bin tonun altına düştüğünü söyleyebilirim.  

Çiftçinin verim sebebiyle mısıra yöneldiğini söyleyen Ulusoy, bunu nedenle de ekim alanlarının daraldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler