Dünyanın En Uzun Köprüsü Çin'de Açıldı

Dünyanın En Uzun Köprüsü Çin'de Açıldı

$20 milyar dolara mâl olan ,'dünya üzerinde inşa edilmiş deniz üzerindeki en uzun köprü' markası taşıyan köprü,bu hafta açıldı.

$20 milyar dolara mâl olan ,'dünya üzerinde inşa edilmiş deniz üzerindeki en uzun köprü' markası taşıyan köprü,bu hafta açıldı.Hong Kong ve Makau'yu Çin'in anakara şehri Zhuhai'ye bağlayan köprü,dokuz yıllık bir inşa sürecinden geçti.

Açılışı Xi Jinping Gerçekleştirecek

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Salı günü Zhuhai'de düzenlenecek açılış törenine katılması bekleniyor. Jinping,törende Hong Kong ve Makau'nun önde gelen hükümet yetkilileriyle biraraya gelecek.Köprü Çarşamba günü trafiğe açılacak.

55 kilometrelik köprünün 2016'da açılması bekleniyordu.Ancak sürekli ertelemeler bu yılı mümkün kıldı.

Ulaşım Kolaylaşacak

Köprünün şehirler arasındaki seyahati 3 saatten 30 dakikaya indireceği bildirildi. 

Şehrin Ulaşım Sekreteri Frank Chan,Cuma günü “Köprü ile birlikte Hong Kong ile Batı İncisi Nehri Deltası bölgesi arasındaki seyahat zamanı ciddi derecede azalarak üç saat gibi bir süreye düşecek.’ açıklamasında bulundu.

Özel Araçlar Köprüyü Geçemeyecek

Hong Kong'daki özel araç sahipleri ise özel bir izinleri olmadan köprüyü geçemeyecek.Çoğu sürücünün Hong Kong'da park edeceği veya ring otobüsleri ve özel kiralanmış arabları kullanacağı bildirildi.Ring otobüslerinin tek bir seyahat için $8-$10'a mâl olacağı ifade edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler