Dünyanın en küçük teknesi üretildi

Dünyanın en küçük teknesi üretildi

Hollandalı bilim insanları, insan vücudunda ilaç taşıma görevi üstlenecek dünyanın en küçük teknesini ürettiklerini duyurdu.

Hollanda’da bulunan Leiden Üniversitesi’nden fizikçi Rachel Doherty ve Daniela Kraft, üç boyutlu yazıcı kullanarak 30 mikrometre boyutunda dünyanın en küçük teknesini üretmeyi başardı.

VÜCUTTA DOLAŞABİLECEK

Saç telinin üçte biri kalınlığında olan söz konusu tekne, hastalıkları tedavi edebilmek için insan vücudunda seyahate çıkabilecek ve hedefe ilaç götürebilecek.

Fizikçiler söz konusu çalışmanın amacının, tıbbi tedavileri uygulamak için insan vücudunun içinde seyahat edebilecek potansiyel mikro yüzücüler tasarlamak ve aynı boyutlardaki bakterilerin davranışlarını daha iyi anlamak olduğunu ifade etti.

TEKNE

Leiden Üniversitesi fizikçileri, küçük teknenin yanı sıra yine aynı boyutlarda sivri uçlu bir küre, bir yıldız gemisi, bir spiral ve bir sarmal cisim de üretti.

Fizikçiler, çalışmanın bir diğer amacının da insan vücudunda sıvılar içinde hareket edebilen ve bir mikroskop ile takip edebilen küçük parçacıklar üretmek olduğunu, bu parçacıkların da ilaç dağıtma görevi göreceğini belirtiyor.

 

 

tekne

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler