Dünyaca Ünlü İngiliz Gazeteden 23 Haziran Yorumu: Şok Etkisi Yaratacak

Dünyaca Ünlü İngiliz Gazeteden 23 Haziran Yorumu: Şok Etkisi Yaratacak

İmamoğlu oylarını büyük oranda artırarak Erdoğan'ı ikinci kez yenilgiye uğrattı ifadesinin kullanıldığı haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi kumarı muazzam bir şekilde geri tepti"

Son haftalarda uluslararası kamuoyunun gözü İstanbul’daydı… Bugün birçok uluslararası medya kuruluşu İstanbul’da tekrarlanan belediye başkanlığı seçimine geniş yer ayırdı.

Türkiye’de yaşanan seçim sürecini anbean paylaşan medya kuruluşlarının yanı sıra dünyaca ünlü gazetelerden Financial Times, seçim değerlendirmesi yaptı.

financial-times’tan-sok-istanbul-secimi-yorumu,.jpg

İstanbul’da Laura Pitel ve Ayla Jean Yackley ile birlikte Ankara’dan Funja Güler’in ortak imzalı haberinde İstanbul’daki seçimlerle ilgili yorumlar dikkat çekti.

Türkiye’de muhalefet tekrarlanan İstanbul seçimlerini kazandı” başlıklı haberde, “İmamoğlu oylarını artırırken bu, Erdoğan için ikinci mağlubiyet oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kumarı muazzam bir biçimde geri tepti ve muhalefet yankı yaratan bir zafer kazandı”

İmamoğlu’nun ilk seçimden sonra rakibiyle arasındaki farkı da açtığını ve daha çok oy aldığını aktaran Financial Times, “Erdoğan’ın partisi daha önceki seçim kampanyasından ziyade İmamoğlu’nun pozitif tutumuna yakın bir kampanya yürüttü.

Gücünü seçmenin kapısına kadar giderek kampanya yapmaya yöneltti ve ilk seçimde oy vermeyenleri ikna etmeye çalıştı” yorumu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler