DSÖ'den Koronavirüs Aşısıyla İlgili Açıklama

DSÖ'den Koronavirüs Aşısıyla İlgili Açıklama

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs aşısı için en az 12-18 ay beklenmesi gerektiğini söyledi.

Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde konferans video yoluyla düzenlediği basın toplantısında, "Bir aşı minimum 12-18 ay uzaklıkta. Bu süre içinde, hastaları tedavi etmek ve hayat kurtarmak için terapötiklere (tedavi edicilere) acil bir ihtiyaç olduğunu da kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 551 bin vaka sayısının yanı sıra 20 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen DSÖ Genel Direktörü, "Bunlar trajik sayılar. Ama, dünya genelinde yüzbinlerce kişinin de hayatta kaldığını hatırlayalım." diye konuştu. Ghebreyesus, bu süreçte özellikle sağlık personelinin kişisel koruyucu ekipmanlar konusunda yaşanan kronik küresel sıkıntının , hayat kurtarma için verilen ortak çabalardaki en büyük tehdit haline geldiğini söyledi. En çok ihtiyaç duyan 74 ülkeye 2 milyon bireysel koruyucu ekipman gönderdiklerini belirten DSÖ Genel Direktörü, "Daha fazlası gerekiyor. Bu sorun ancak uluslararası iş birliği ve dayanışma ile çözülebilir.Kovid-19 pandemisiyle mücadele için birleşin. Hiçbir ülke yalnız savaşamaz, sadece birlikte savaşabiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler