Dört ayda servet kazandıran hisse: 4 bin lira nasıl 175 bin lira oldu?

Dört ayda servet kazandıran hisse: 4 bin lira nasıl 175 bin lira oldu?

Borsa borsa olalı böyle bir fiyat hareketi görülmedi. Bir hisse senedi sadece 117 günde bu hisse senedine 4 bin lira yatıran yatırımcısının parasını 175 bin lira yaptı.

QNB Finansbank'ın bir iştiraki olan QNB Finansal Kiralama şirketinin BİST'te işlem gören hisse senedi gündü yüzde 15 primle kapattı.

Hisse senedi 175 lira ile tüm zamanların en yüksek fiyatını gördü. Hisse senedi son bir yıllık fiyat hareketine göre yatırımcısına yüzde 3 bin 236 oranında kazandırdı.

Basit bir hesap ile 117 gün önce bu hisse senedinden 1 lot (bin adet) 4.5 bin lira vererek alan bir kişinin parası 175 bin lira oldu. 

Yıllardır hisse senedinin fiyatı 4 lira civarında hareket ederken 13 Eylül 2019 tarihinde yükselmeye başladı. Senet 117 gündür soluksuz yükseliyor. 

YÜKSELİŞİN NEDENİ

Hisse senedi hacimsiz olarak yükseliyor. Her gün yaklaşık olarak 5 bin lot civarında işlem görürken, senette manipülatif hareketi yapan grup ya da kişilerin takas avantajından yararlandığı belirtiliyor.

Zira hisse senedinin dolaşımda çok az senedi bulunuyor. 48 milyon 465 bin lot hisse senedinin 47 milyon 794 bin adete QNB'nin elinde. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler