DONALD TRUMP, KUZEY KORE İLE İLGİLİ ALINMAMIŞ KARARI İPTAL ETTİ

DONALD TRUMP, KUZEY KORE İLE İLGİLİ ALINMAMIŞ KARARI İPTAL ETTİ

ABD Hazine Bakanlığı’nın Kuzey Kore’ye karşı ek yaptırım getirdiğini 'sanan' Başkan Donald Trump, 'kararın' iptal edilmesi emrini verdi.

Trump, Twitter paylaşımında, "Bugün Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye uygulananlara yeni büyük ölçekli yaptırımlar ekleyeceğini duyurdu. Ben bugün bu ek yaptırımların geri çekilmesi emrini verdim!" diye yazdı.

Trump, ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni yaptırımlarıyla ilgili ayrıntı vermedi.

'TRUMP, OLMAYAN KARARI İPTAL ETTİ'

Ancak Hazine Bakanlığı bugün Kuzey Kore'ye ek yaptırımlarla ilgili bir duyuru yapmamıştı. Trump'ın bu tweeti, ABD Başkanı'nın 'olmayan' yaptırımları iptal ettiği yorumuna sebep oldu..

BEYAZ SARAY, TRUMP'IN HANGİ YAPTIRIMLARI İPTAL ETTİĞİNE AÇIKLIK GETİREMEDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u 'sevdiği' için yeni yaptırımlara ihtiyaç olmadığına karar verdiğini belirtti.

Sanders, Trump'ın son Kuzey Kore kararıyla ilgili şunu dedi: "Başkan Trump, Kuzey Kore lideri Kim'i seviyor ve bu yaptırımlara ihtiyaç olmadığını düşünüyor".

Ancak Sanders da Trump'ın tam olarak hangi yaptırımları iptal ettiğine açıklık getiremedi.

LİDERLER ARASINDAKİ ZİRVEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Kuzey Kore ve ABD başkanları arasında Şubat ayı sonunda Vietnam'da düzenlenen ikinci zirve, nükleer silahsızlanma ve yaptırımların kaldırılması meselelerinin çözülememesi sebebiyle bir sonuca bağlanamamıştı.

Zirveden sonra Kuzey Kore'nin de yaptırımların kaldırılmasını talep ettiğini aktaran Trump henüz bunu yapamayacaklarını belirtti. Ancak Trump, Kuzey Kore tarafıyla kötü ayrılmadıklarını, ilerleyen günlerde ilerleme kaydedileceğine inandığını dile getirmişti.

Ancak Kuzey Kore tarafı Trump'ı yalanlamış, yaptırımların tamamının değil sivilleri hedef alan bir kısmının kaldırılmasını talep ettiklerini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler