Dolarda Son Durum: 31 Temmuz Dolar Kuru ne Kadar?

Dolarda Son Durum: 31 Temmuz Dolar Kuru ne Kadar?

Dolarda son durum nedir? 31 Temmuz dolar kuru güne sakin ve düşüşte başladı. Güncel canlı dolar fiyatı vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Gözler hem enflasyon rakamlarına hem de FED faiz kararına çevrilmişken, dolardaki sakinlik piyasaları rahatlattı. Dolar/TL hafta başından girdiği düşüş trendini sürdürürken, son 4 ayın en düşük seviyesine geldi.

DOLAR KURU NE KADAR? (31 TEMMUZ 2019)

Dolar/TL saat 09.50 itibarıyla 5.5316/5.5348'den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

DOLARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

S-400'ler - F-35'ler ve Merkez Bankası'nın "faiz indirme" beklentisi üzerinden ülke ekonomisi üzerinde algı operasyonları yapmaya çalışan sözde ekonomistlerin operasyonları tutmadı.

S-400'ler geldi, Merkez Bankası 4,25 baz puan indirim ile faizleri 19,75'e düşürdü. Merkez Bankası'nın bu kararının ardından dolar geçtiğimiz haftadan beri aşağı yönlü bir hareket sergiliyor.

SON 4 AYIN EN DÜŞÜĞÜ

Öyle ki sabah saatlerinde 5,58 ile son üç haftanın en düşük seviyesini gören dolar kuru düşüşünü sürdürmeye devam ediyor.

Kur 5,54 seviyesine inerek son 4 ayın en düşük seviyesini gördü. 2 Nisan tarihinde 5,46 seviyesini gören dolar, bu tarihten sonra en düşük seviyesini 5,54 ile bugün görmüş oldu. Dolar şu sıralar 5,56'dan, euro ise 6,21'den işlem görüyor.

MERKEZ'İN KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Dolar, Merkez Bankasının politika faizini yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirmesinin ardından beklentilerin aksine düşüşe geçmişti.

Geçtiğimiz hafta başlayan düşüş, bu hafta da devam etti. Gün içerisinde 5,54 seviyesini gören kur böylece son 4 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu.

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA?

FED Temmuz toplantısı 30 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak. Toplantı 31 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek ve FED Başkanı Jerome Powell kameraların karşısına geçerek dünyanın merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. FED faiz toplantısının saati hakkında bir açıklama yapılmadı.

FED FAİZ DÜŞÜRÜRSE DOLAR NE OLUR?

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri indirmesi durumunda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) parasal genişleme konusunda üzerinde hissettiği baskının artacağını belirtti.

FED HAZİRAN TOPLANTISINDA NE KARAR VERİLMİŞTİ?

Faiz oranının sabit tutulması kararının 1'e karşı 9 oyla alındığı belirtilen açıklamada, sürdürülebilir ekonomik büyüme görünüme ilişkin belirsizliklerin arttığı da vurgulandı.

Açıklamada, enflasyonun zayıf seyrettiği belirtilerek, bu yıl içinde bir faiz indirimi sinyali verildi ve gelecekteki politika ayarlamaları konusunda "sabırlı" olunacağı ifadesi çıkarıldı.

ABD ekonomisi için uzun vadeli büyüme beklentisinin yüzde 1,9 seviyesinde bırakıldığının ifade edildiği açıklamada, Fed fonlama oranına ilişkin medyan beklentisinin ise 2019 için yüzde 2,4, 2020 için 2,1 ve 2021 için de yüzde 2,4 olduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu yıl için işsizlik oranı beklentisinin yüzde 3,6, 2020 yılı için yüzde 3,7, 2021 yılı için ise yüzde 3,8 olduğu kaydedilirken, hane halkı harcamalarının toparlanıyor olduğu, fakat firmaların sabit yatırımlarının zayıf kalmaya devam ettiğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler