Dolar Kuru Bugün Ne Kadar?

Dolar Kuru Bugün Ne Kadar?

5 Ekim 2020 Dolar-Euro Fiyatları

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın günün ilerleyen saatlerinde hastaneden çıkarılabileceği umutlarıyla yükseldi. ABD vadelileri yüzde 1 civarı artıda işlem görürken Asya borsalarının da tamamında kazançlar dikkat çekiyor.

Eylül ayı enflasyon verisinin ardından Dolar/TL 7,73'ten euro/TL ise 9,08'den el değiştiriyor.

Enflasyon eylülde yüzde 0,97 artarken, yıllık bazda yüzde 11,75 oldu.

Tüketici fiyatları bazında eylülde en yüksek fiyat artışı yüzde 18,65 ile patlıcanda gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 22,07 ile limon oldu.

Dolar endeksi, yatay bir seyirle 93,8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1725 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin Trump'ın hastalığından nasıl etkileneceğinin bir süre daha piyasaların gündemini meşgul edeceğini belirterek, bu hafta ABD'nin teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışı ile veri gündeminin de takip edileceğini söyledi.

Uzmanlar, bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirterek, jeopolitik gelişmeler ve yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler