Dolar Haftaya Nasıl Başladı?

Dolar Haftaya Nasıl Başladı?

Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan dolar, yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalardaki iyimserliğe Türkiye piyasaları da eşlik ederken Türk Lirası, dolar ve euro karşısında değer kazanarak haftaya başladı. Dolar/TL 7,90'ın altına geriledi. Hisse senetleri piyasasında da alıcılı bir seyir yaşanıyor.

Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanacağı kritik haftaya  pozitif bir başlangıç yaptı.

Geçtiğimiz hafta, 7,96 ile rekor seviyeleri gördükten sonra ağırlıklı olarak 7,93-7,95 hattında hareket eden dolar/TL, yeni haftanın ilk gününde 7,90'ın altına geriledi. Euro/TL de benzer bir grafik çizerek 9,23'ler düzeyine kadar çekildi. 7,8706'yı gördükten sonra yeniden alımların geldiği kur saat 11:30 itibarıyla dolar/TL 7,8940'tan; euro/TL ise 9,2660'tan el değiştiriyor. 

Borsa İstanbul'da hisse senetleri, ortalama yüzde 0,6 primle 1.199 puandan işlem görüyor.

Bu hafta Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı kurların yönü için belirleyici verisi olarak izleniyor. Piyasada TCMB kararı haricinde yakından izlenen gelişmeler ise ABD seçimleri, Brexit gelişmeleri, koronavirüste küresel artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç yer alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler