Dolar 8 liraya Dayanınca Sosyal Medya Yiğit Bulut'a Yüklendi!

Dolar 8 liraya Dayanınca Sosyal Medya Yiğit Bulut'a Yüklendi!

Dolar'ın rekorları alt üst ederek 8 liraya dayanması sosyal medyada eleştiri oklarını Yiğit Bulut'a çevrildi

ABD Doları Türk Lirası karşısında rekor kırarak 8 liraya yaklaşırken, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut’un 3 sene önceki açıklaması gündem oldu.


Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor. Rekor üstüne rekor tazeleyen dolar, 8 TL'ye yaklaştı. Yaşanan bu gelişme karşısında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Yiğit Bulut’un bir konuşması sosyal medyada gündeme geldi. Bulut üç yıl önce katıldığı televizyon programında şunları söylemişti:

"3.90 üzerinde bu millete dolar aldıran nokta nokta nokta orayı söylemeyeceğim. Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. 3.50'de 3.60'da 3.80'de 3.94'te ekranları kırdık hatırlarsanız. Sakın bulaşmayın bu kur geri dönecek diye. O günlerde tweet atanlar yazı yazanlar, adamsanız çıkın da özür dileyin. Bankaların araştırma departmanları, o ekonomi kanallarının çok bilenleri, neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. Tabi Hükümet düşecekti, Cumhurbaşkanı düşecekti. Dolar 5 lira olacaktı. Felaket tellalları çıkın bu milletten özür dileyin"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler