Doğa Kolejlerinde kriz! Öğretmenlere maaş ödenemiyor

Doğa Kolejlerinde kriz! Öğretmenlere maaş ödenemiyor

Geçen yıl Kasım ayında öğretmen maaşları ve kıdem tazminatları ödenmediği için gündeme gelen Doğa Kolejlerinde sorun devam ediyor. Öğretmenlere yine maaşlarının yarısı ödendi.

Geçen yıl Kasım ayında, öğretmen maaşları ve kıdem tazminatları ödenmediği için gündeme gelen Doğa Koleji'nde maaşların ödenmesi yine gecikiyor.

Doğa Koleji'nde öğretmenler huzursuz. Yönetim tarafından öğretmenlere dün gönderilen bir mesajla, “Bugün maaşların yarısının yatacağı, ancak diğer yarısının da, 10 gün sonra hesaplara geçileceği” bilgisinin verildiği belirtiliyor.  Bazı yöneticilerin, verilen tepkiler karşısında kayıtsız kaldığı ve başka okullardaki olumsuz koşulları örnek gösterdikleri de verilen bilgiler arasında. 

Bazı şubelerde, maaşların yarım yatırılmasına ilişkin herhangi bir açıklama bile yapılmadı. Öğretmenler, yönetimin bu tavrına da tepki gösterdiler. 

Öğretmenlerle yapılan sözleşmeye göre, maaşların her ayın 5 ilâ 10'uncu günleri arasında ödenmesi gerektiği belirtilerek, bu maddeye hiçbir zaman uyulmadığına dikkat çekiliyor.

NE OLMUŞTU? 

Doğa Kolejleri ile ilgili olarak, geçen yıl Kasım ayında çok sayıda öğretmen paralarını alamamaktan şikayetçi olmuştu. 

İşten ayrılan öğretmenlerin alacaklarını alamaması, maaşların gecikmesi, kıdem tazminatlarının ödenmemesi, eğitim ödeneğinin ödenmemesi ve kayıt iptali yaptıran velilere paralarının iade edilmemesi gibi başlıklarda çok sayıda şikayet gelmişti.

PATRON HABERİ KARARTMIŞ, HABER ELDEN ELE YAYILMIŞTI

Doğa Kolejlerinin patronu  olan Ömer Saçaklıoğlu, mahkeme kararı ile söz konusu haberi karartmıştı.

Yapılan haberin yaygınlaşması, Doğa Kolejlerinin kampüslerinde yaygın paylaşımı sonuç vermiş; geçtiğimiz Aralık ayında, onbeş günde, kolej yönetimi birikmiş tüm alacakları ödemişti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler