Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

DİYETE HAZIR MISINIZ?


90.jpg

Uzun zamandır ertelediğimiz veya yapmaya hazır hissetmediğimiz, kontrol gerektiren diyetlere ve egzersizlere başlamak için en uygun hafta geldi ve şuan harekete geçmemiz için bize göz kırpıyor. 5 Ekim’den itibaren Akrep burcunda gerçekleşen Venüs retrosu tam 40 gün devam edecek ve bu süreçte dünyevi zevklerin birçoğunu kontrol altına almamıza yardımcı olacak. Bizi mutlu eden şeyler eskisi kadar tatmin vermeyecek ve alışkanlıklarımızı bırakmak için ideal bir zaman dilimi gerçekleşecek.

Bu gibi dönemlerde yüksek kalorili ve lezzetli öğünleri terk etmek her zamankinden daha kolaydır. Boğazlara hâkim olmak ve midemize belki de hak ettiği tatili vermenin tam zamanı. Terazi’de bu hafta gerçekleşen Yeni Ay ile birlikte beslenme alışkanlıklarında, tüketim ihtiyaçlarında tedbirli olmak ve kontrolü sağlamak adına en iyi zaman 9 Ekim’de başlayacak. Bildiğimiz üzere yeme, içme gibi duyu organlarına ait en temel hazları temsil eden Boğa ve Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs 5 Ekimden itibaren retro hareketine başladı. Tüm burçlar için Venüs retrosu ve bu hafta gerçekleşen Yeni Ay etkisine birlikte göz atalım.

Koç: Uzun zamandır planladığınız fiziksel aktiviteler için güzel bir hafta. Özellikle rejim ve diyet ile beraber sportif aktiviteler için kafanızda planlar kuruyorsanız şuaralar harekete geçin. Bunun için en iyi haftalardan birindesiniz.

Boğa: Kendini yalnız hissetme veya duygularını ifade etmekte tereddütler yaşayabileceğiniz bu dönemde daha açık ve dışa dönük olmanızda fayda var. Yönetici gezegeniniz Venüs’ün retro hareketine başlaması sizi olduğunuzun aksine tutumlar içine sokabilir.

İkizler: Venüs retrosu ile beraber yazı, sanat ve ticaret için korkarım ki uygun bir zamanda değilsiniz. Maalesef ki önümüzdeki 40 gün içerisinde oldukça dikkatli planlar yapmalı ve harcamalarınızı gözden geçirmelisiniz. Harcamalarda Kasım’a kadar aceleci davranmayın.

Yengeç: Harika bir ilişkiye başlamak veya olan ilişkinizi bir adım ileri taşımak için son derece uygun bir haftadasınız. Yönetici gezeniniz Ay’ın Yeni ay evresinde olmasını fırsat bilip şansınızı bu hafta kullanırsanız partnerinizi de oldukça mutlu edebilirsiniz.

Aslan: Eskiye dair borçlar, alacak-verecek konuları hakkında yeni gelişmeler yaşayacağınız bir haftaya giriyoruz. Yeni Ay’ın sizin üzerinize olan etkisi ile farklı atılımlar söz konusu olabilir. Özellikle sanat alanında kariyeri olan aslanlar Kasım’ın ikinci haftasına kadar aceleci davranmayın.

Başak: Uzun zamandır yapmadığınız hobilere geri dönüş haftanız diyebileceğimiz bu haftada kenarda duran gitarınızı elinize alabilir, bir kenara kaldırdığınız kameranız ile yeniden kareler yakalamak isteyebilirsiniz. Hobileriniz size iyi geliyor, arada işi bırakıp onlarla nefes alın.

Terazi: Yüksek estetik kaygılar ve fiziksel yenilikler adına girişimler başlatmak isteyen Teraziler için aceleci davranmamakta fayda var çünkü yönetici gezegeniniz Venüs retro harekette iken estetik işler ve gerekli restorasyonlar için pek uygun bir zaman değildir. Büyük müdahaleler yerine ufak adımlar ile değişimlere başlamakta fayda var.

Akrep: Ev ve aile ilgili konularda Yeni ay ile birlikte sürprizler yaşanabilir. Çevrenizdeki insanlardan bu hafta güzel etkileşimler ve teklifler alabilirsiniz. Zira Venüs pozitif etkisi ile sizin burcunuzda ağır, ağır seyir durumunda. 40 gün devam edecek sürprizlerin keyfini çıkarın.

Yay: İlişkiler konusunda beklentili bir döneme işaret eden Yeni Ay haftası size daha rasyonel ve tutarlı olmanız gerektiğini hatırlatıyor. Bu süreçte kendinizi yeniden kontrol altına almak ve alışkanlıklarınız gözden geçirmek için iyi bir haftadayız.

Oğlak: İş yerinde veya çevrenizde kendinizi göstermek için çok uygun bir zaman olan bu Yeni Ay haftasında tasarladığınız projelerinizi ve portföylerinizi gün yüzüne çıkarmak sizin için oldukça karlı olacaktır. Kendinizi yenilemek için çok uygun olan bu haftada çevrenizden gelen önerilere kulak verin.

Kova: Bu hafta özellikle geçmiş günlere ve eski ortaklıklara takılan Kovalar yeni kararlar alabilirler. Zaten uzunca bir zamandır kafanızı meşgul eden ama bir türlü aksiyon başlatamadığınız durumlar için bu hafta artık adım atabilirsiniz. Ayrıca rejimize başlamanız için de ideal bir hafta.

Balık: Yeni ay etkisini kuvvetli hissedecek olan duygusal Balıklar 17 Kasım’a kadar yeni ilişkiler başlatmazsa rahat edecekler. Hisleriniz bu haftadan itibaren ani değişimler içinde olabilir. Bunu önümüzdeki haftalar, hatta aylarda daha farklı bir şekilde algılayıp aldığınız kararları kendi içinizde sorgulayabilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar