Diyarbakır'da Şeyh Said ve arkadaşları için gösteri

Diyarbakır'da Şeyh Said ve arkadaşları için gösteri

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Şeyh Said ve 47 arkadaşının idam edilişinin 93’nci yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı sonrası Diyarbakır Ulucami önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Cemil Cahit Ünsal, Cumhuriyet rejimini kötüleyerek Şeyh Said ve arkadaşlarını övdü.

93 yıl önce, 29 Haziran 1925'te gerçekleşen idamlara değinen Cemil Cahit Ünsal konuşmasının sonunda şu taleplerde bulundu:

1. Aradan geçen 93 yıla rağmen Şeyh Said Efendi ve dava arkadaşlarının kabirlerinin gizleniyor olması büyük bir zulümdür. Yıllardır tolumun bu konuda bir beklentisi vardır. Bir an evvel bu zulme son verilmeli ve Şeyh Said Efendi ile dava arkadaşlarının kabir yerleri açığa çıkarılmadır.

2. Devlet o dönemde yapılan zulümlerden dolayı, Müslüman halktan özür dilemeli ve sebep olduğu maddi-manevi kayıpları telafi etmelidir. ;

3 Eğitim sistemindeki müfredat kitaplarında geçen Şeyh Said ve dava arkadaşları hakkındaki yalan ve iftiralar ortadan kaldırılmalıdır.

4. Olumsuz etkileri halen devam eden resmî ideolojide reforma gidilmeli; Kur'an'dan beslenen, halkın inancı ve kültürüyle barışık sivil-insani bir anayasa yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler