Diyanet'ten Kuran Kursu'ndaki Dayak İçin Soruşturma

Diyanet'ten Kuran Kursu'ndaki Dayak İçin Soruşturma

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kur’an Kursu’nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim.” dedi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Bedirefendi Hafızlık Kur’an Kursu’nda çocuklara şiddet uygulandığı görüntülerine ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kur’an Kursu’nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim” dedi.

Elbistan Müftülüğü’ne bağlı Bedirefendi Hafızlık Kur’an Kursu’nda bir kişinin çocuklara şiddet uyguladığı anlar bir vatandaş tarafından kayıt alınmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un görüntüleri paylaşmasının ardından olay infial yarattı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan İlçemizdeki bir Kur’an Kursu’nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim. Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.” dedi.

ELBİSTAN KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Elbistan Kaymakamlığı da Bedirefendi Hafızlık Kur’an Kursu’nda yaşanan şiddet görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Kaymakamlık açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

“Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur'an Kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan Kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler