DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan Asgari Ücret Tepkisi

DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan Asgari Ücret Tepkisi

DİSK Genel Başkan Çerkezoğlu, 2021 yılı için açıklanan net 2 bin 825 liralık asgari ücretin son derece yetersiz olduğunu belirterek, "İşçiler yine bir kez daha yok sayılmıştır. Bu mu adaletiniz? İşçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret bu mu?" dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 yılı için açıklanan net 2 bin 825 liralık asgari ücretin son derece yetersiz olduğunu belirterek, "İşçiler yine bir kez daha yok sayılmıştır. Bu mu adaletiniz? İşçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret bu mu?" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısını yaptığı sıralarda, DİSK yöneticileri ve işçiler İstanbul Kadıköy'de toplanarak, bir kez daha insan onuruna yaraşır asgari ücret taleplerini dile getirdiler. Eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

DİSK'in eylemi bitmeden önce Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni asgari ücreti ilan etti. Türk-İş ve Hak-İŞ'in de yeterli bulmadığı yeni asgari ücret ile ilgili DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da meydandan tepki gösterdi.

Çerkezoğlu, "Asgari ücret bir kez daha enflasyon karşısında, dolar-altın fiyatları karşısında gerileyen, 'büyüyoruz, milli gelir artıyor' diyorlar ya, milli gelirden, büyümeden hiçbir biçimde payını alamayan, işçinin ailesi ile birlikte geçinmesi açısından son derece yetersiz bir ücret olarak açıklanmıştır" dedi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, şunları söyledi:

"Aldığımız bilgilere göre, Çalışma Bakanı'nın en önemli vurgusu 'Enflasyona ezdirmedik' demiş. Türkiye'de enflasyonun ne olduğunu, işçilerin, emekçilerin, halkın nasıl yoksullaştığını bu ülkede yaşayan herkes her gün bakkala, manava, pazara gittiğinde, evine ekmek götürmek istediğinde yaşıyor ve biliyor. Açıklanan resmi enflasyon rakamları özellikle de gıda enflasyonu biraz önce de ifade ettim; asgari ücretlinin en önemli gider kalemi olan gıda enflasyonu daha kasım ayında yüzde 21'in üzerindeydi. Yıl sonunda resmi rakamla bile en az yüzde 25 olacağını herkes biliyor. Ama gerçek enflasyon, yani bizim kendi hayatımızda yaşadığımız enflasyon çok daha yüksek. Asgari ücret bir kez daha enflasyon karşısında, dolar-altın fiyatları karşısında gerileyen, 'büyüyoruz, milli gelir artıyor' diyorlar ya, milli gelirden, büyümeden hiçbir biçimde payını alamayan, işçinin ailesi ile birlikte geçinmesi açısından son derece yetersiz bir ücret olarak açıklanmıştır. İşçiler yine bir kez daha yok sayılmıştır. Bu mu adaletiniz? İşçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret bu mu? Bu ülkenin işçisini, emekçisini açlığa mahkum ettiniz. Bu mücadele burada bitmez. Bu hesap burada bitmez. Bu ülke bizim. Ülkemize de emeğimizde sahip çıkıyoruz."

Yeni açıklanan asgari ücretin kabul edilebilir bir rakam olmadığını ifade eden Çerkezoğlu, 1 Ocak 2021'den itibaren bu asgari ücretin değiştirilmesi, yükseltilmesi, insan onuruna yaraşır bir asgari ücret için işçi, işsiz, aileleri ve yakınlarıyla birlikte mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler