Dışişleri’nde Atama Heyecanı

Dışişleri’nde Atama Heyecanı

Dışişleri Bakanlığı’nda günlerdir beklenen yeni büyükelçi atamasının şekillenmeye başlandığı ileri sürüldü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı isimleri arayarak yeni görev yerlerini bildirdiği öğrenildi.

Bazı atamaların da şunlar olduğu belirtiliyor:

Togan Oral- Aşkabat, Aylin Sekizkök- Sofya, Hasan Sekizkök-Üsküp, Mustafa Özcan-Minsk, Hasan Ulusoy-Brüksel, Demet Şekercioğlu- Kolombo, Mahinur Özdemir- Cezayir, Haldun Tekneci-Hanoi, Fatma Pihava Ünlü- San Jose, Orhan Işık-Laos, Kaya Bakkalbaşı- Madagaskar, Gülcan Akoğuz- Santiago, İnan Özyıldız- Tallin, Mustafa Osman Turan- Bangladeş, İsmail Aramaz- Amman, Erkan Aytun-Guetamala, Yeşim Kebapçıoğlu-Santa Domingo.

İLGİNÇ İDDİALAR

Ankara’nın diplomatik kulislerinde Dışişleri haricinde dışarıdan yapılan atamalarla ilgili de birçok iddia konuşuluyor. Bu iddialardan en ilginci TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in  Katar’a, eski bakanlardan Nabi Avcı’nın da UNESCO daimi temsilciliğine atandığının konuşulması.

Daha önce de yine eski bakanlardan Egemen Bağış’ın Prag’a büyükelçi olacağı başkent kulislerine yansımıştı. Dışişleri Bakanlığı’ndan Ahmet Demirer’in de Kudüs Başkonsolosu olduğu kulislerde seslendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel