Din Savaşlarında İlk Adım: Pakistan Ordusuna Savaş İlan Edildi!

Din Savaşlarında İlk Adım: Pakistan Ordusuna Savaş İlan Edildi!

Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, Perşembe günü, 'Keşmir ve Pakistan ordusunun taşıdığı barbarizm tehlikesine karşı saldırıya geçilecek. " dedi.

Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, Perşembe günü, 'Keşmir ve Pakistan ordusunun taşıdığı barbarizm tehlikesine karşı saldırıya geçilecek.Karşı taraf da aynı acıyı hissetmeli' talimatı verdi.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, 'Keşmir ve terörizm dahil bütün sorunlarımızı çözelim' talebinde bulunmuş ve Hindistan hükümetine bir mektup yazmıştı. Hindistan hükümeti ise 'BMGK New York oturumu'nda görüşmeyi kabul etmişti. Cuma günü yaptığı açıklamada ise 'Pakistan'ın görüşme konusu olarak önümüze koyduğu ajanda, şeytan işiydi. Hindistan'ın güvenliğini tehlikeye atan her terörizmi,  Pakistan finanse etmiştir ya da Pakistan ordusuna aittir.' dedi. 

Asıl görüşmenin reddedilme ve savaş noktasında gelinme sebebinin ise, Pakistan postanelerinde, Keşmir'in Hint işgali altında olduğunu gösteren 20 posta pulunun basılması olduğu Hint Dışişleri Bakanlığı tarafından da belirtildi. Hindistan, İngiliz sömürgesinden kurtulduğu sırada eyalet bazında yapılan referandumda , Keşmir'in Müslüman nüfus çoğunluğu nedeniyle Keşmir, Pakistan'dan yana tercihini kullanmış ancak Keşmir yöneticisi Mihrace Hari Singh, ülkeyi para karşılığı Hindistan'a verip Ingiltere'ye kaçmıştı. 

'Hindistan'ın ise Keşmir terörünü kendi finanse ettiği biliniyor. Aksi halde terörden arındırılmış bir Keşmir üzerinde askeri ve silahlı egemenlik sağlayamayacağını biliyor. Kaşmir kumaşı dahil birçok doğal güzelliğe ve verimli  tarım topraklarına sahip Keşmir, Pakistan ve Hindistan arasında bir sorun. '

Pakistan ordusunu hedef alan Hint hükümetine, The Guardian gazetesi gibi Batı basınından birçok gazeteden destek geldi. 

İstihbarat Savaşı

Analistler ise 'Hindistan-İsrail istihbarat işbirliği anlaşması yapmanın arefesinde. İslami terörist ilan edilen Pakistan'ın askerî ve nükleer teknoloji bilgileri İsrail"e aktrılmak isteniyor olabilir. ' açıklamasında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler