Dilipak açıkladı! Mustafa Kemal Atatürk, Halep'i Hatay'a böyle bağlamak istedi...

Dilipak açıkladı! Mustafa Kemal Atatürk, Halep'i Hatay'a böyle bağlamak istedi...

Usta Yazar Abdurrahman Dilipak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay'ın sınırlarını netleştirmek istemediğini Halep'e kadar uzanan bir bölgeyi Türkiye'nin içine almak istediğini vurguladı.

Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, usta yazar Abdurrahman Dilipak'ın açıklamalarda bulunduğu Türkiye'nin gündem belirleyen programı Derin Gerçekler'de 'Mustafa Kemal'in Hatay'ı Halep'e kadar uzatmak istediğini' açıkladı.

MUSTAFA KEMAL, HALEP'İ ALMAK İSTEDİ

''Mustafa Kemal, 'Hatay'ın sınırlarını netleştirmeyin' diyordu. Çünkü Halep'e kadar uzayan bir bölgeyi içine almak istiyordu'' diyen Dilipak, ''Adalar'ı aldılar, Selanik gitti, Kerkük gitti, her taraf gidince bir zafere de ihtiyacımız vardı. 'Topluma işte kazandık' demek için. Mustafa Kemal Hatay alındıktan sonra bir harita yaptırıyor. Harita 1939'da bitiyor. Mustafa Kemal bu haritayı göremiyor. Bu harita Halep'i içine alıyor. Hatta Mustafa Kemal; 'Musul, Kerkük, Adalar ve Selanik'i geri alacağım' demişti.'' ifadelerini kullandı.

BU NASIL MİLLİ EĞİTİM, BU NASIL TARİH?

Dilipak, Mustafa Kemal'in çizdirdiği haritayı Akit TV ekranlarında paylaşarak, ''Mustafa Kemal'in Halep'i de içine alan bir Hatay hayali vardı. Halep'teki yerlerin 4'te 3'ünün isimleri Türkçe'dir. Bunu anlatamadık ve anlatmadık. Bu nasıl bir Milli Eğitim, bu nasıl tarih kitabı. Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, Kars-İslam Cumhuriyeti'ni kimse bilmiyor. Biz buralardan geldik buraya..'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler