Die Welt: Trump, Kürtleri Türkiye'nin parasına değişti

Die Welt: Trump, Kürtleri Türkiye'nin parasına değişti

Die Welt, ABD Başkanı Trump'ın Amerikan askerlerini Suriye'den çekme kararının Başkan Erdoğan'la yaptığı anlaşmanın bir parçası olduğunu iddia etti.

Trump'ın ABD'li birlikleri Suriye'den çekme kararı Alman basınında da geniş bir şekilde analiz ediliyor. 

'TRUMP ERDOĞAN'A TAVİZ VERDİ'

Trump'ın PKK/PYD'yi 3.5 milyar dolarlık Patriot siparişine değiştiğini belirten Die Welt, bu adımı Trump'ın Washington'a uzun süredir PYD'ye desteği çekme çağrısı yapan Erdoğan'a verdiği bir taviz olarak görülebileceğinin altını çizdi.

Haberde, "Türk lider, kısa süre önce Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat düzenleyeceklerini ilan ederek ABD'ye ciddi bir baskı yaptı. Trump, bu zor durumda Türk ve ABD askerleri arasındaki olası bir çatışmasından kaçınmak için böyle bir karar almak durumunda kaldı" dendi.

Trump ve Erdoğan arasında bir anlaşma yapılmış olabileceğinin de altını çizen Alman gazetesi, Ankara'nın 3.5 milyar dolarlık büyük siparişi karşılığında Washington'un harekata yeşil ışık yakarak Türk tarafını ödüllendirdiğini vurguladı. 

'ERDOĞAN TRUMP'I MAT ETMİŞ OLABİLİR'

Trump'la nasıl konuşulması gerektiğini anlamışa benziyor. Erdoğan, Trump'ı mat etmiş bile olabilir. Zira, Patriot anlaşması, Ankara'yı S-400'lerden uzaklaştırma girişiminde yapılan bir satranç hamlesiydi" diye devam eden Die Welt, ancak Erdoğan'ın hem ABD hem Rus sistemlerini almaya ve böylece hem iktidarı hem de egemenliği garanti altına alacağının altını çizdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler