Devlet Bahçeli İstanbul'da seçimin tekrarına ışık yaktı

Devlet Bahçeli İstanbul'da seçimin tekrarına ışık yaktı

Seçim akşamı ‘1 oy bile seçim kazanmak için yeterli’ diyen Devlet Bahçeli, "İstanbul'da 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yenilenebilir" ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından İstanbul özelinde devam eden tartışmalarla ilgili, Milliyetçi Harket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüş bildirdi.

Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaretinin ardından İstanbul'da seçimlerin tekrarıyla ilgili sorulan soruya yanıt verdi.

"YORUM YOK"

Fox TV muhabirinin, Bahçeli'ye, "Bugün gözler YSK’da. Seçim gecesi ‘1 oy bile seçim kazanmak için yeterli’ demiştiniz…"şeklinde sözlerini hatırlatması üzerine, "Fox TV’ye vereceğim cevap şudur, süreç devam ediyor yorum yok" dedi.

"SORUNUZA CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM"

Muhabirin "AK Parti'nin talebi İstanbul'da seçimin yenilenmesi, sizin söylediğiniz bir erken genel seçim değil mi efendim yanlış anlamadıysak" sorusuna ise sert çıkışan Bahçeli, "Siz FOX olarak hiçbir şeyi doğru anlamıyorsunuz. Sizin sorunuza da cevap vermek istemiyorum. Usandırdınız artık. Tabii ki İstanbul'u kastediyoruz Türkiye'yi kastetmiyoruz. Ama siz FOX olarak bir tilkilik yapıyorsunuz kendinize göre, karıştırıyorsunuz ortalığı."ifadelerini kullandı.

"KARAR NE İSE YSK VERİR"

MHP liderinin açıklamasından öne çıkan satır başları:

Bu itirazlar demokratik haktır. Şu an için bazı yerlerde cevap bulmakla birlikte İstanbul'da kargaşa yaşanmaktadır. Seçimlerden sonra 29 bin oy farkı olduğu ortaya konulmuştur. O günden bu yana önemli değişiklikler olmuştur. Böyle bir süreçteyken istikrarı bozucu davranışlara, mazbatayı kim alırsa alsın; İstanbul'u tartıştıracak zemine sürüklemek doğru değildir. Karar ne ise YSK bunu vermelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler