DEVLET 16 YAŞINDA…


Sevgili okuyucularım sıcak bir dünya gündemi yaşıyoruz,dünyanın her köşesinde.
Her gün içimizden dua ediyoruz TANRIM dünyayı koru insan dediğimiz varlığı ıslah et,bu güzel dünyamızı mahvetmeyelim diye.
Tarih tekerrürlerle doludur, nedense insanlık hiç ders almadığı gibi belirli zaman dilimlerinde hep aynı hatayı yapar,bu hataları devletler ve onun milletleri yaparlar.
Bugüne geldiğimizde tüm dünya sıcak çatışma içindeyken AKDENİZ'DE komşu ülkemiz olan Yunanistan ve bizim aramızda çok ciddi sürtüşme var artık diplomasi ile birlikte askeri terminoloji kullanıldığı gibi muharip unsurlarda sahada birbirleri ile zıtlaşma içinde.
1.Dünya savaşında böyle olmuştu. OSMANLI DEVLETİ tüm cephelerde savaştığı gibi en sonunda yalnız kalmış hem ekonomik hem muharebe alanındaki yenilgilerle çökmüş teslim alınmış,SEVR anlaşması ile işgal edilmişti.
Yunan ordusu ANKARA POLATLI yakınlarına kadar Anadolu'yu işgal etmişti.
Kısa tarih bilgisi verdim hatırlatma yapayım TARİHİ ciddiye alalım diye.
Tarih yazalım diyenler var tarih olmayalım.
TÜRKÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOK cümlesi aslında bugünler için söylenmiş.
Nedenine gelirsek bu dünya şartlarında dünyayı yöneten egemen güçlerin yüz yıllık hayallerinde Anadolu'yu ve Türkiye'yi parçalama ve yok etme sevdası hiç bitmedi.
TÜRK bu topraklarda olmasında ne olursa olsun düşüncesi her zaman oldu,onun içinde tüm farklı coğrafyadaki etnik yapılara destek verdiler,onlardan da destek gördüler.
Bugün eğer TÜRKLER yunanlılarla sıcak bir çatışmaya girse soğuk savaş döneminde yapılan plan tatbikatları gibi 72 saatlik bir ege ve Akdeniz hava ve deniz koridorunda ve adalar üstünden bir savaş olacak buna daha sonra AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve İNGİLTERE,ALMANYA,FRANSA müdahale edip durduracak mı sanıyorsunuz.
Bu sefer böyle olmayacak bu sefer 1. dünya savaşından daha fazla bir güçle saldıracaklar,YUNANİSTAN,KIBRIS,SURİYE,IRAK ve bu saldırı hattında muharebe başladığında ve içeriden olacak hadiselerde sizler neler olacağını iyi düşünün.
Tarih yazmak tabi çok önemli ama bir önemli konuda yıllarca istihbarat faaliyetinde ülkemizde içeriden düşman faaliyetleri götüren kişileri ve gurupları temelden bilmek ve ona göre düşünmek insanı o kadar çok üzüyor ki.
 1975 ten sonra sistemli ve yaratılmış ideolojik yapı üstünden ülkede iktidar olmuş muhafazakar dindar olan bir  hükümet var bugün ülkemizi yöneten.
Eğer karşı fikirlerini sunduğunda seni sol veya sosyalist olarak adlandırıyor.
Vatandaş olarak halkımızda bu kamplaşmaya giriyor aslında bu tamamen yanlış bir durum,gördüğünüz tüm ideolojik sistem bir kurgu.
Osmanlının son döneminde bu kamplaşma şimdiki gibiydi ve sonucu felaket ile sonuçlandı.
İnsan kayırma,yolsuzluk,siyasi kamplaşma,muhiplik vs. ciddi anlamda oluşmuştu,bugünde aynı durumdayız.
Türkiye'nin içten kalelerinin yıkılması için yapılmış hiçbir suikasti çözememek size yine başımıza gelecek felaketleri anlatsın.
Çünkü bu hazırlıklar dünden bugüne değil 1923 ten sonra dünyadaki egemen güçlerin kararıydı.
Gesi olaylarının olacağı bilinirken 15 temmuz darbesine kalkışılacak olması bilinirken bunlara erken müdahale edememiz yine ani gelişmelerde neye uğrayacağımızı bilemeyeceğimizi bize şimdiden anlatır.
2006 yılında üstündeki sivil parka ile yanıma gelen bir albayımız ile sohbet ettikten sonra ayrılırken kendisine şöyle seslendim.
Devlet hep ON ALTI yaşında,mırıldanarak tebessüm etti.ON ALTI yaşında değil mi diye yüzüme bakarak seslendi.
Bazı devlette görev almış çeşitli stratejik yerlerde bulunan görevlilerimiz,emekli oldukları bugünlerde önemli konularda ön alıp korkmadan bildiklerini ve görevleri esnasında bazı yaşadıkları olumsuzlukları şahit oldukları ihanetleri kamuoyuna açıklasalar ülke içindeki yanlış ve ihanet içinde olan yapılar bertaraf edilebilir.
Devletin kozmik odalarına girilmiş ve bununla ilgili hiçbir şekilde doğru bilgilendirme yapılmamış olması çok dikkat çekici değil mi.
FETÖ yapısının ANKARA BÖLGE BAŞKANLIĞI kozmik odalarında hangi bilgiyi aradığı,bu bilgiye sahip olmasının FETÖ ye ve onun düşmanımız olan ortaklarına ne getireceği hangi bilgilere vakıf olduklarını öğrenemedik.
On altı devletten sonra 17. devlet olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletini bir şekilde yıkılmasından sonra yaşımız hep ON SEKİZ diyenlerin devlet kuramadan ortada kalması çok düşündürücü olacaktır.
Geçen hafta arka arkaya İNGİLİZ İSTİHBARAT servisinin ülkemiz için 2021 tarihinde  iç çatışmalar olacak açıklaması,ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI JOHN BOLTON beyefendinin ABD seçimlerinden sonra KÜRTLERE hazırlanın demesi yazılarımı ve tehdit algımı doğruluyor.
Son  SMERCH TAKIMI yazımı okuyan bazı okuyucuların şahsımı eleştirmeleri MOSSAD güzellemesi yapmış diyenlere burdan şunu göstermek istiyorum.
Mossad başkanı sayın YOSSİ KOHEN’ den ricam  beni de hedef alan açıklamalar  yapması İSRAİL için tehdit oluşturan bir kişilik diye açıklama yapmasını isterim ki burada şahsıma MOSSAD güzellemesi yaptı diyenler açılacak PANDORA kutusunu görsünler. 
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.