Dev Fabrika Kapandı, Onlarca Çalışan İşsiz Kaldı

Dev Fabrika Kapandı, Onlarca Çalışan İşsiz Kaldı

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Kocaeli Kartepe’de kurulu Yıldız Sunta Fabrikası kapılarına kilit vurdu.

Ekonomi kriz den dolayı fabrikada aralık ayından beri üretimin yapılamadığı gibi çalışanların da ücretleri ödenemiyordu.

Ağaç-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada, işveren ve sendika süreci birlikte yürüttü. Krizin atlatılması için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Ak Parti Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık devreye girdi.

İşçiler de yeniden üretmek ve ücretlerini almak için çektikleri video ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Tüm bu girişimler işe yaramadı.  

İşçiler çektikleri video ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ndan fabrikalarının kurtarılması için yardım istemişti.

İŞVEREN: HÜKÜMETTEN DESTEK ALAMADIK  

Sendikanın yaptığı çağrı üzerine fabrika önüne gelen yüzlerce işçi işverenden gelecek güzel haberi bekledi. Ağaç-İş Sendikası ile fabrika yöneticileri görüşme sonrası işçilere açıklama yapıldı.

Fabrika avukatı Süleyman Erdem, fabrika sahibi Ahmet Yıldız’ın açıklamasını işçilere okudu. Erdem, "Ahmet Yıldız olarak benim artık dayanacak gücüm kalmadı, işçinin mağdur olmasına da yüreğim el vermiyor.

Hükümetten destek alamadık bu sebeple tüm işçilerimizi işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Eğer toparlarsak söz veriyorum önce çıkardığımız işçilerimizi geri alacağız.

İŞÇİLER ALACAKLARDAN UMUTLU DEĞİL

İşveren çıkar yol bulamayınca 1976’da Gaziantep’te kurulan 1996 senesinden beri Kocaeli’de faaliyet gösteren fabrikanın kapısına resmen kilidi vurdu.
Fabrikada aylardır maaş alamayan 570 personelin ise iş sözleşmeleri tek taraflı olarak sonlandırıldı.

Fabrika işverenin işçilerin içerde biriken maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyeceği belirtildi.

Ödemelerin tedarikçiler tarafından verilecek paralarla yapılacağının söylenmesi sebebiyle işçiler alacaklarının verileceğinden umutlu değil.

KAYNAK: Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler