DERİN FAY KIRILIYOR MU?

Sevgili okuyucularım dünyadaki çok ciddi gelişmelerden tam haber alamıyoruz.Fakat şu varki ALP TUFAN olarak N gazete köşemde yazdığım geçmiş yazılarımda ABD ve VATİKAN devleti ile ilgili çok iyi öngörülerim olmuş son günlerde bunu gördüm tekrar okumanızı geçmiş yazılarımı bugünler için tavsiye ederim.
Bugünki konum eski em.MİT müsteşar yardımcısı değerli istihbaratçı sayın CEVAT ÖNEŞ beyin ve eski iç işleri bakanımız sayın SADETTİN TANTAN bey ile aynı günlere denk gelen medyaya verdikleri röpörtajlar.
Bu röpörtajlardaki toplumsal ve siyasal açıklamaların tamamına yakını çok doğru tespitler AMA diye kocaman bir kelime var,cümleleri bloke eden.
Nedir o?
Sayın ÖNEŞ avrupadaki görevinden döndükten sonra 1998 yılınının başında MİT müsteşar yardımcılığı görevine atanınca yeni müsteşar Şenkal Atasagun beyefendi ile istanbul başkanımız sayın GALİP TUĞCU beyde avrupadaki nato müttefikimiz olan bir ülkeye atandı.
Tam o dönemde sayın TANTAN iç işleri bakanı olarak göreve geldi ve 2001 yılı haziran ayına kadarda görevinde kaldı.
Benim bildiğim 150 yıllık bir genetik mirasa sahip olarak gördüğüm ve bizzat yaşadığım ülkemizin içinde bulunduğu o günki hadiseler bugün bize ülkeyi yöneten siyaseti önümüze koymuştur.
Şimdi sayın ÖNEŞ ve sayın TANTAN bu konuları doğru olarak tenkit ettiğinde birileride onların görev süreçlerinde nasıl bugünleri tenkit ettikleri AK PARTİ ve CUMHURBAŞKANINI sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyefendiyi eleştirdiklerini iyi bir şekilde düşünmeli,bu ülkenin geldiği yolda kendilerinin eleştirdiği konularda kendi camialarının yapılarının hiçmi bu konuda kusurları yok bir öz eleştiri yapacaklarmı yeni verecekleri röpörtajlarda.
Türkiye’de değişmesi zor olan MİT geleneksel yapısı ülke içinde çok etkili bir yapıdır kurum dışı alan formasyonu ile ve birde KAFKAS GÜRCÜ diaspora yapısı.
Bunlar çok ciddi anlamda ülke siyasetine ülke insanlarına millete hissettirmeden çok ciddi anlamda dışardan özellikle NATO müttefikliğimiz döneminden itibaren,NATO ülkeleri içinde ABD ve İNGİLTERE devletlerinin tamamı ile etkisi altına girmişlerdir.
Katman katman iç içe geçen aşağıdan yukarıya bir yapı NATO yapılanmasının projeleri ile ülkedeki siyasete yön vermişlerdir.
Sayın CEVAT ÖNEŞ beye sormak lazım 17-25 1998 aralıkta ülkemizde bir guruba operasyon yapılmasa bugün AK PARTİ iktidar olurmuydu? OLMAZDI.
Nedenini örtülü ben söyleyeyim ABD ile yakın ilişkiler Londra’nın istediği proje üstünden start verilmesi ve bu proje üstünden gidilmesinden oldu.
Çünkü vatansever bir TÜRK bu yol haritasına izin vermez,böyle bir operasyonun parçası olmazdı.
Sayın ÖNEŞ’in açıklamasındaki satırlarda MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve kurucu anayasamıza bağlı kalarak yeni demokratik düzenlemeler yapmamız gerekli olduğunu söylüyor.
Arkasından ABD devletinin bugünkü haline kanılmamasını fikri olarak beyan ediyor ve NATO müttefikliğimiz sağlam temellerle korunmalı diyor.
Rahmetli babamın ilk öğrettiği,önemli metin ve anlaşmaları tersinden en arkasından oku oğlum derdi,çünkü en arkası anlaşmaların en tehlikeli maddelerinin konduğu yerlerdir.
Sayın ÖNEŞ beyin açıklamalarını okursak en arkadan yeni DEMOKRATİK AÇILIM yapılsın diyor,ABD ve onun siyonist yapılanmasının istediği özerk kürt cumhuriyetini kabul edelim sınırlarımız içinde yeni anayasa ile GÜL gibi KÜRDÜSTANIN kuruluşunun son noktasını ORTA DOĞU ‘da ortaya koyalım diyor.
Peki bugünlerde bu açıklamalar niye yapılıyor üstü üstüne.
Sanırımki şundan 2015 yılında suriye savaş sahasına ani giren RUSLAR tüm dünya’da IŞIKLARI harita üstünde MOSKOVA’da yakınca,ABD ve müttefiklerinin imparatorluk RUSYA’sını karşılarında yeni ve hazırlıklı güç olarak görünce bugünlerdede tarihi anlaşmalarla yepyeni bir kafkasya ve ortadoğu’yu RUSYA federasyonu TÜRKİYE ile yeniden barışçıl bir şekilde dizayn etmesi,NATO güçlerine her dönemde ülke içindeki bağlantıları olmuş önemli kişiliklere açıklamalar yaptırmak gereğini duyuyor.
Akdeniz,Ege ve güneydoğu anadoludan tamamen ülkemizi çembere almış ABD yeni kürt ordusu YPG ile ülkemizin üniter yapısına bağlı kalacak şaka gibi.
Yeni ABD başkanı JOHN BİDEN beyfendinin CİA başına getireceği insanın biyografisine baktığında bunu daha iyi anlıyorsun.WİLLYAM BURRS....!
Her seferinde ABD için ülke menfaatlerini yıktığınız dönemlerde başarılı oldunuz bu sefer başarılı olabilirmisiniz ,RUSYA TÜRKİYE ilişkilerinde emin değilim bu sefer.
Çünkü RUSYA ciddi hazırlıklı ve donanımlı ,eski soğuk savaş dönemi ve alışkanlıkları dünyada bitti.
Rusya 1993 yılından itibaren yemin ederek tekrar dünya üstünde güç olmak için büyük çaba sarfettiler.
Sayın öneş’e tavsiyem siyasal gurupların nasıl iktidar olduğunu ve onları kimin iktidar yaptığını paranın gücünü en iyisini kendisi , değerli bir istihbaratçı olarak biliyordur, bu konuların açıklamalar yapabilir.
Sayın eski iç işleri bakanımız sadettin tantan beyde bakanlık görevi esnasında diyarbakırın göbeğinde hemşerisi emniyet müdürü Gaffar Okkan ve silah arkadaşlarının o büyük gösteri gibi yapılan suikast ile katledilip şehit edilmesini meydana tam manası ile çıkartsaydınız ve bu konularla ilgili adi cinayetleri ,şimdi ülke daha farklı olurdu.
Türkiyenin televizyonu TRT1 bu konuyu çok güzel doğruya yakın bir senaryo ile filme almış halkımız ve milletimiz bu filmi muhakkak seyretsin.
Bu ülkede ayrılıkçı hadiselere hangi TÜRK karşı koyduysa onu imha ettiniz.
Saygılarımla,
Alp Tufan.

DERİN FAY.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.