Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Belli Oldu

Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Belli Oldu

Meclis Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu seçildi.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, divan seçimi yapıldı. AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı komisyon başkanlığına aday oldu. Adayların kendilerini tanıtımından sonra komisyon başkanlığı seçimi basına kapalı yapıldı. Komisyon Başkanlığı’na Uncuoğlu seçildi, Başkanvekili de Şeker oldu.

Uncuoğlu, çalışmalarında toplumun her kesiminin düşüncelerine yer vereceklerini ve gerekirse alt komisyonlar kurarak illerde çalışma yapabileceklerini söyledi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, komisyon çalışmalarının sonunda çıkan raporun uygulanabilir bir rapor olacağına inandığını aktardı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da İzmir'deki depremde AFAD başta olmak üzere çalışan tüm kurumlara teşekkür etti.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, depremin siyasetten bağımsız olmadığını, siyasi bir bakış açısıyla binalara ruhsat verildiğini, depremin bu yönüyle de ele alınması gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de muhtemel İstanbul depreminde en az 48 bin binanın ağır hasar göreceğinin tahmin edildiğini söyleyerek "Böyle bir depremde en az 400 bin kurtarıcı insana ihtiyaç var. Depremde İstanbul'daki görevlilerin, görev alanlarına gitmesini beklemek doğru değil. Buna karşı önlemler alınması gerekir” dedi.

UNCUOĞLU KİMDİR

Uncuoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü İnşaat İşletmeciliği İhtisas Programını bitirdi. AKP Adapazarı Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, AKP Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25,26 ve 27. oönemde Sakarya milletvekili seçildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyesi oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler