Depoyu Fulle Demenin Bedeli 2 Milyon 200 Bin TL

Depoyu Fulle Demenin Bedeli 2 Milyon 200 Bin TL

Türkiye 'Flying Fox' isimli bu yatı çok konuşmuştu! Çünkü Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un bu yat içerisinde tatil yaptığı iddia edilmiş, daha sonra yatın Bezos'a ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

Hâlâ kimin olduğu belli olmayan ve gizemini koruyan yatın sahipleri Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 480 bin litre yakıt aldı ve  2.2 milyon lira para ödedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, dünyanın en büyük 20 yatından biri olarak değerlendirilen Flying Fox”a, 480 bin litre yakıt ikmaline başlandı.

Bir süredir Muğla’nın koylarında gezen Cayman Adaları bayraklı, 136 metre uzunluğunda, 21 metre genişliğindeki yat, ikmal için sabah saatlerinde Marmaris Cruise Port Limanı büyük iskelesine yanaştırıldı.

Son bir aydır dünyanın en zengin insanı Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un Türkiye açıklarında tatil yaptığı ifade ediliyordu. Jeff Bezos’un ortağı olduğu Business Insider’a konuşan Amazon yetkilileri yatın Bezos’a ait olmadığını bildirmişti.

Üzerinde 10 milyon dolar değerinde helikopter bulunan yata, İzmir Aliağa’dan getirilen 10 tankerden toplam 480 bin litre yakıt ikmali yapılıyor.

Flying Fox”un 480 bin litre transit yakıta 2 milyon 200 bin lira ödediği belirtildi.

Yata ayrıca yiyecek ve içecek ikmali de yapıldı. Haftalık kirası 1 milyon doların üzerinde olan ve 2 helikopter pisti bulunan yat, yakıt ikmalinin ardından iskeleden ayrılacak.  Mega yatta kimler olduğu ve nereye gideceği hakkında ise bilgi verilmedi.

Yatın, ikmal sonrasında Türkiye’den ayrılması bekleniyor.  Temmuz ayında iki kez Fethiye’de akaryakıt ikmali yapılan ve bir süredir Muğla’nın farklı yerlerinde görülen mega yatta havuz, jakuzi, spa, spor salonu, su sporları ve sinema imkanı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler