Demirtaş tarihleri şaşırınca Davutoğlu'nu suçladı

Demirtaş tarihleri şaşırınca Davutoğlu'nu suçladı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Demirtaş savunmasında Ahmet Davutoğlu için "Bizi bizatihi milletvekili kimliği ile cezaevine gönderen başbakan olarak tarihe geçmiştir” dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Demirtaş savunmasında Ahmet Davutoğlu için "Bizi bizatihi milletvekili kimliği ile cezaevine gönderen başbakan olarak tarihe geçmiştir” dedi. Ancak tarihlere baktığımızda Ahmet Davutoğlu'nun istifasıyla, Demirtaş'ın gözaltına alınması arasında 5 ay gibi bir fark var. 

5 Mayıs 2016 tarihinde istifa eden Davutoğlu'unun istifasıyla ilgili o tarihte yayınlanan haber şöyle: 

"Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti. Davutoğlu'nun hüzünlü olduğu görülürken, sert açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 22 Mayıs'ta toplanacak olağanüstü kurultayda aday olmayacak."

5 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili o tarihte yayınlanan haber şöyle: 

"Dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra haklarında fezleke bulunan ve ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerine dün gece operasyon düzenlendi. 12 milletvekili gözaltına alındı. Soruşturmada, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve İdris Baluken'in aralarında bulunduğu 9 milletvekili tutuklandı. Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevi'ne, Yüksekdağ Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürüldü."  Demirtaş'ın bugün yaptığı savunmadaki ilgili bölüm ise şöyle: 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Demirtaş savunmasında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalara da değindi.

"CİCİ ÇOCUK" HEM ŞAŞIRDI HEM ŞAŞIRTTI

Demirtaş, “’Milletvekilleri yasama içerisinde güçlü olmalıdır’ diyen Davutoğlu bizi bizatihi milletvekili kimliği ile cezaevine gönderen başbakan olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Selahattin Demirtaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ama şimdi aradan geçen zaman zarfında bazı gerçekleri görmeye başlamış olmalı ki kendisi artık özeleştiri mi, itiraf mı başka bir siyasi niyeti mi var bilemem, fakat yargının ne hale geldiğini beyan etmek zorunda kalıyor. Biz söyleyince tarafız da o da mı taraf? Ahmet Davutoğlu da mı terörist o da mı yargıya düşman? O da mı vatan haini ülke düşmanı? Hani bizi öyle ilan ettiniz de yargıya efendim bilerek yıpratmak için yapıyormuşuz gibi hükümet cephesinden salvolar yapıldı da buna ne diyeceksiniz? Durum aynen budur. Ve bunu bu hale getirenlerden biridir kendisi. Öyle bir iki yazı yazmakla da bu vebalin altından çıkamaz. Sorumluluğu kendisine aittir ve kendisi bir numaralı sorumlulardan biri olarak tarihe geçmiştir.”

Demirtaş'ın bu çıkışı, kulislerde yoğun şekilde aktif siyasete döneceği konuşulan Ahmet Davutoğlu'nun önünü kesmek için yaptığı konuşuluyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler