Demirören-Turkcell savaşında ikinci perde: Barselona krizi

Demirören-Turkcell savaşında ikinci perde: Barselona krizi

“İddaa” ihalesinde karşı karşıya gelen Demirören Medya ile Turkcell arasında patlak veren kriz devam ediyor. İhaleden sonra medya ilişkilerine yansıyan restleşme, gazetecileri de etkilemeye başladı. İşte krizin yeni boyutu...

Futbol bahisleri için yapılan ikinci ihalede Turkcell ile Demirören Grubu’nun yarışması, iki yakın arkadaşı birbirine düşürmüştü. Golf sahalarında birlikte verdikleri mutlu pozlarla tanınan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Demirören Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören arasındaki bağlar tamamen kopmuştu.

KRİZLE BAŞLAYAN “MÜZAKERE”

İhale sonrası yaşanan bu gerginlik, Türkiye’nin en büyük GSM operatoru ile en büyük medya grubunu da karşı karşıya getirmişti. İddaa’yı ikinci ihalede Demirören’e kaptıran Turkcell, o günden bu yana Demirören Medya Grubu’nun gazetelerine tek bir sütun ilan vermedi. Turkcell çevreleri, her ne kadar “Sutün/santim fiyatında bir anlaşmazlık var. Müzakereler sürüyor” diyerek krizin varlığını reddetse de, iki grup arasında savaştan Demirören Grubu’ndaki gazeteciler de etkilenmeye başladı.

DAVETE SON DAKİKADA RET YANITI

HalkTV.com.tr’nin edindiği bilgilere göre Turkcell, İspanya’nın Barselona kentinde 25 Şubat’ta başlayan ve bugün sona erecek GSM Fuarı’na Demirören Medya Grubu’ndan birçok ismi davet etmişti. Aralarında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün de bulunduğu bazı yayın yönetmenleri, ekonomi müdürleri ve teknoloji editörleri, geçen yıllarda olduğu gibi Turkcell tarafından ağırlanacaklardı. Ancak İddaa ihalesiyle başlayan gerginlik nedeniyle Demirören Medya’nın tepe yönetimi, hiçbir çalışanının Turkcell davetine katılmasına izin vermedi.

SADECE REKLAMLAR DEĞİL, HABERLER DE…

Ambargo bununla da sınırlı kalmadı. Krizin başladığı günden bu yana Turkcell ile ilgili hiçbir gelişme Demirören Medyası’nda haber konusu olmadı. GSM zirvesinde yapılan tanıtımlar da ekonomi sayfalarında kendisine yer bulamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler