Dr. Onur AKBAŞ

Dr. Onur AKBAŞ

Deizm Otobüsüne Binmeden

“Kimleri okuyalım?” Diyenlere Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, rahmetli Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK, değerli Ayşe SUCU hocam ve Prof. Dr. Mehmet OKUYAN’ı okumakla kalmayıp dinlemelerini tavsiye ederim.

Önce 15 Temmuz ardından patlak veren, vakıf cemaat, tarikat mafyalaşması ve şirazesinden çıkmış hurafe ve sapkınlıklar ortaya döküldükçe sadece gençler değil gençliği bu yalanlar üzerinde yenilip tüketilmiş pek çok kişi soluğu Deizm otobüsünde almaya kalktı. Aslında sorgularken Ateist olup inandığı Allah’tan vazgeçeceğine bu otobüse binmek de b,r anlamda erdemdi. Ancak bizim bir alternatifimiz daha vardı. O da tahrif olmamış Kur’an ve onun çağımız bağlamında izahı ve anlaşılması yoluydu. Buraya dönemeden önce meselenin aktüel boyutuna değinip tekrar teolojik tarafına döneceğim.

Bir süredir İsmail ağabeyi tarikatlar ve cemaatler konusunda takip ediyorum. En son kendisinin cesur çıkışıyla alakalı ulusal bir gazetenin ekinde yazı yazdım. Zaten son yazılarımdan biriydi o “ek kapandığı için” yazılarıma “yer vereme”diler. Ama ben gazetecilikte şiar açacak bu çalışmanın arkasındayım. Kimse Saymaz’ın bu çalışmasını merdiven altında basit bir iki kulampara hadisesi durumuna indirgemesin. Bağımsız haber sitelerinin arşivine bir bakıversinler sahte olmayan sözüm ona “seyyit” şeyhler ne yapıyor, nerelerde nasıl ağırlanıyor? Ki bir Müslüman olarak söylüyorum benim için Peygamber soyundan gelmenin hiçbir kutsal karşılığı yoktur. Kur’anın ahkamı ve H.z. Peygamber’in sahih söylemleri ve pratiği dışında hiç kimseyi tanımam! Sevilmesi istenilmiş severim ama bir din büyüğü olarak saymam! Zaten mezkur kişinin seyit olmadığına dair bir sürü belge var.

Büyük şeytan demiştim. Evet. İsmail Saymaz bu farklı gözüküp aynı dine mensup legal görünümlü guruplar dinine göre büyük şeytan. İspat mı istiyorsunuz? Yine bağımsız internet sitelerinde çıktı. Çakma Nasrettin hoca suretli kötü şeyh taklidi peygamberlik dava etti. Yani aslında şeyhlik müessesesinin gereği olan bir ileri adımı attı. Yıllar önce onunla ilgili Fetullah’ın talebelerine ona ilişilmemesi konusunda uyarı yaptığını hiç yoktan insanları Allah’a çağırdığını örgüt üyelerine hatırlattığını biliyor muydunuz?

Bunca necaset akan bir ortamda dinin saf ve temiz kaynağına dair bir şeyler dinlemeden ve okumadan Deizm’e koşmayı her şeyden önce İslam’a yapılan bir adaletsizlik olarak görüyorum. Kimleri okuyalım? Diyenlere Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, rahmetli Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK, değerli Ayşe SUCU hocam ve Prof. Dr. Mehmet OKUYAN’ı okumakla kalmayıp dinlemelerini tavsiye ederim.

Din, dinbazlara bırakılıp da başka otobüslere binilmeyecek kadar önemli, derli ve elzemdir.

onurakbastde@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.