'Davutoğlu yeni partiyi Diyarbakır’da ilan edecek' iddiası yalanlandı

'Davutoğlu yeni partiyi Diyarbakır’da ilan edecek' iddiası yalanlandı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiyi, Diyarbakır’da katılacağı bir iftar programında ilan edeceği haberini Davutoğlu’nun çevresi doğrulamadı.

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu konuşulan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partinin kuruluşunun ilanını Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da yapacağı iddiasına, Davutoğlu’nun yakın çevresinden yalanlama geldi.

Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimler, iftar programının 'farklı yorumlanmaması gerektiğini' ifade ettiler.

Geçen günlerde medyada yer alan ve Davutoğlu’nun Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da büyük bir iftar programına katılacağı ve kuracağı partinin ilk işaretini burada vereceği öne sürülmüştü.

Davutoğlu ile birlikte hareket eden bazı siyasetçiler, konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Sayın Ahmet Davutoğlu her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı münasebetiyle farklı programlara iştirak ediyor. Ramazan ayı içerisinde yapılan davetler sonucu farklı illerde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan iftar programları, bağlamından koparılarak yorumlanmamalı.”

15 SAYFALIK BİLDİRİ YAYINLAMIŞTI

Eski Başbakan ve AK Parti’nin eski Genel Başkanı Davutoğlu, 22 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından, 15 sayfalık bir bildiri yayınlayarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başta olmak üzere siyasetin bugünkü işleyişine dair eleştirilerde bulunmuştu.

Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimini iptal kararını da yine sosyal medya hesabı üzerinden eleştirmişti. Davutoğlu’nun bu çıkışları parti kurma çalışmalarının hızlandığı yorumuna neden olsa da Davutoğlu’na yakın isimler, şu an için bir takvimleri olmadığını söylüyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler