Davutoğlu-Perinçek kavgası büyüyor

Davutoğlu-Perinçek kavgası büyüyor

Vatan Partisi tarafından art arda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve partisini eleştiren açıklamalar yapıldı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Bakın bugünlerde iktidar ekranlarında dolaşan ünlü bir 28 Şubatçı var” sözlerine yanıt verdi.

Davutoğlu’nun isim vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef aldığını söyleyen Utku Reyhan, Davutoğlu'nun her açıklamasıyla ABD'nin iktidar planları içerisinde rol aldığını öne sürdü.

“DAVUTOĞLU'NUN KURTARMAK İÇİN ÇIRPINDIĞI PKK…”

“Şimdi de diyor ki, Ak Parti-MHP-Vatan Partisi iktidarı güvenlikçi, otoriter politikalar uyguluyormuş, ülkeyi kışlaya çeviriyormuş" ifadelerini kullanan Reyhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kere böyle bir iktidar yok. Ama Davutoğlu'nun ‘güvenlikçi’ dediği siyasetleri sonuna kadar destekliyoruz. Davutoğlu'nun kurtarmak için çırpındığı PKK ve onun siyasi uzantısının kurtulma şansı yok. Türkiye'yi bölmek isteyenlerin tepesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun askeri, polisi, korucusu, yargısı yıldırım gibi inmektedir. İnmeye de devam edecektir.”

Reyhan devamında, “Davutoğlu FETÖ'yü de arkasına almaya çalışmaktadır. Clinton'la ‘çak’ yapan, Obama'nın parmağıyla çağırdığı Davutoğlu ve benzerlerinin Türkiye'nin geleceğinde yeri yoktur. Tersine, hesap vermeleri gereken çok konu vardır” diye konuştu.

“DAVUTOĞLU KENDİ MİSYONUNU AÇIKLIYOR”

Öte yandan Vatan partisi MYK Üyesi Osman Erbil, Aydınlık’ta yazdığı “HDP için PKK kadar endişelenen Davutoğlu çaresizdir” başlıklı yazısında, “Davutoğlu HDP’lilerin vekilliklerinin düşürülmesine karşı çıkmakla kalmadı, ‘HDP kapatılsın’ talebini Türkiye’nin gündemine getirdiği için Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef aldı” ifadelerini kullandı.

Osman Erbil, Davutoğlu ve Gelecek Partisi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Dikkat edin. HDP’nin yardımına ilk koşan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Aslında ’HDP’nin rolünü üstlendi’ demek daha doğru. Çünkü Davutoğlu HDP’lilerin vekilliklerinin düşürülmesine karşı çıkmakla kalmadı, ’HDP kapatılsın’ talebini Türkiye’nin gündemine getirdiği için Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef aldı.

Davutoğlu, Genel Başkanımızın özellikle televizyon kanallarına çıkarak ’Bu bir başlangıç, HDP kapatılmalı’ demesine çok kızdı, şöyle bir mesaj verdi: Doğu Perinçek ‘HDP kapatılmalı’ diyorsa siz AK Partililer ‘PKK’nın partisi yaşamalı’ demelisiniz. 

‘Açılım’ süreciyle Bakan yapılan, Vatan Savaşı yükseldiğinde gönderilen Davutoğlu, CIA ağzıyla Doğu Perinçek’e saldırırken kendi misyonunu da açıklıyor:

PKK’nın siyasi ayağı HDP’ye arka çıkarım.

PKK’nın militan merkezi HDP’yle yol yürürüm.

PKK’nın partisi HDP’yi kapattırmam.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler