Davutoğlu partisini tanıtıyor: Toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayışın ürünüyüz

Davutoğlu partisini tanıtıyor: Toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayışın ürünüyüz

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kurulan 'Gelecek Partisi'nin tanıtım toplantısında konuşuyor. Partisinin 'her kesimden insanı barındırdığını' iddia eden Davutoğlu, "Toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayışın ürünüyüz" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurduğu Gelecek Partisi için yasal başvuruda bulunmasının ertesi günü Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilen programda yeni partisini anlatıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- 1968 kuşağının idealist anlayışını yaşayanımız da var 12 Eylül’ü aynı koğuşta geçirenimiz de var. O günlerce yıllarca özgürce doğan bir güneşi bir şafak vaktinde seyredebilmek için gün sayanlarımız da var. Yeni ümitlerle birlikte doğanlar da var aynı yıllarda kıyafeti nedeniyle bütün geleceği kararanlar da var. Ve nihayet 15 Temmuz’da hain bir çeteye karşı omuz omuza vermiş kahramanlar da var, düşüncelerini ifade etmekten dahi mahrum bırakılanlar, fikir ve bilim kurumlarının tasfiye edilişlerine şahitlik etmek zorunda kalanlar da var. Üç nesil olarak bir arada buradayız. Farklı yaşlardayız ama hepimiz genciz genç kalacağız. Farklı inançlara mensup, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen bir topluluğuz. Farklı kökenlerdeniz ama hepimiz eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Üç nesil olarak çok sancılar yaşadık çok açılar gördük ama nefrete değil sevgiye, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz.

- Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür.

Öte yandan, partininkurucuları arasında Nihal Olçok, Etyen Mahçupyan, Hakan Albayrak, Selim Temur gibi isimlerin yer aldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler