Davutoğlu Ekibine FETÖ Soruşturması

Davutoğlu Ekibine FETÖ Soruşturması

Dışişleri Bakanlığı’na personel alımı 2010, 2011, 2012 ve 2013 senelerinde yapılan Aday Meslek Memurluğu sınavlarında FETÖ mensuplarınca usulsüzlük yapıldığı saptamasıyla

Dışişleri Bakanlığı’na personel alımı 2010, 2011, 2012 ve 2013 senelerinde yapılan Aday Meslek Memurluğu sınavlarında FETÖ mensuplarınca usulsüzlük yapıldığı saptamasıyla

Sınavlara ve komisyon üyelerine yönelik beş farklı soruşturma yapıldığı öğrenildi. Başsavcılık açıklamasında, söz konusu dört senede yapılan sınavlarda 275 kişinin atamasının yapıldığı belirtildi.

43 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

275 şahsa dair soruşturma ve bilirkişi raporları sonucu, 249 şahısın örgütle bağlantısı saptandı. Ankesörlü telefonlarla örgüt üyeleri ve tepe yönetimi ile irtibat, ByLock kullanımı, KPSS- KPDS gibi sınavlara dair olağandışılık raporlarında isimlerinin bulunması gibi deliller elde edildi.

Başsavcılık açıklamasında, söz konusu kişiler hakkında ‘terör örgütü üyeliği’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘terör amaçlı sahtecilik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphe yoğunluğu oluştuğu bildirildi.

Ankara ve 42 ilde yapılan eşzamanlı operasyonlarda 78 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DAVUTOĞLU DÖNEMİ

Beş farklı soruşturmanın yapıldığı 2010, 2011, 2012 ve 2013 senelerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi.

O dönemde FETÖ’nün Dışişleri Bakanlığına yerleşmek için yoğunlaştığı, örgüt evlerinde Siyasal Bilgiler ve diğer ilgili okullardan mezun olan öğrencilere “Dışişleri Bakanlığı sınavlarına girme” talimatı verildiği gündeme gelmişti.

Bakanlık kulislerinde sınavlarla ilgili tartışma yaşanmış ve sınavların şaibeli olduğu söylenmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞINA GEÇEN İSİM

Bu arada, daha önce FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp yargılanan kritik bir ismin itirafçı olduğu, Davutoğlu döneminde yapılan sınavlarla ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdiği iddia edildi.

Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan itirafçının, Davutoğlu döneminde en etkili isimlerden biri olduğu öğrenildi.

Davutoğlu’nun “dar ekibinde” yer alan şahısın, Davutoğlu Dışişleri Bakanlığından ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığına geçtiği, Davutoğlu’nun da bu geçişi yakından takip ettiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler