DARBE İLE YAPAMADIKLARINI, DEPREM İLE Mİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR?

Öncelikle geçmiş olsun . Elazığ'a ve tüm çevre illere. Maalesef yıkımın boyutu,  tahmin edilenin üstünde....

Uzun zamandır İstanbul için S. O.S verilen olası deprem,  bir kaç gün önce Manisa ve  Ankara'da olmuştu. Ve dün akşam saatlerinde 6.8 şiddetiyle Elazığ'da oldu. Ve bu fay hattı da  aktif bir fay hattı.

Son günlerde yapay bazı gündemleri bize tartıştıranlar (kanal İstanbul gibi) bize asıl gerekli olan;  depreme karşı ne kadar hazır olduğumuz ve alınan ve almak zorunda olduğumuz tedbirleri bize nasıl gözardı ettirdiğini de bu depremle görmüş olduk.

Keza bu satırları yazdığım sırada,  yani 2020 yılının 24 Ocak günü, hala kazma-kürekle kurtarma faaliyetlerini görünce,  önceki afetlerden pek ders alamadığımız ortaya çıkmış oldu.

Bu arada,  Elazığ'da meydana gelen depremin ardından paylaşımda bulunan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın yurttaşlardan para talep etmesi de ayrı bir talihsizlik oldu. Ki büyük tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından zaten Kınık da paylaşımını sildi.

Öte yandan, uzun bir süredir Ankara'nın derin kulislerinde,  Türkiye üzerinde denenebilecek yapay depremlerin konuşulduğunu da yazmadan edemeyeceğim.

Hatta 15 Temmuz'da darbe ile yapılamayanların böyle bir yöntemle denenebileceği konuşulurken; bu yeni teknoloji de ABD'nin yeni silahı olan:  ''HAARP''  olduğu dile getiriliyordu.

Peki bu HAARP ne?

Bu harfler, ABD'nin en gizli askeri projelerinden biri olan "High Frequency Active Auroral Research Program" isminin baş harfleri.

Adından görüldüğü gibi yüksek frekansla ilgili bir pSon günlerde yapay bazı gündemleri bize tartıştıranlar (kanal İstanbul gibi) bize asıl gerekli olan;  depreme karşı ne kadar hazır olduğumuz ve alınan ve almak zorunda olduğumuz tedbirleri gözardı ettirdi.

Ayrıca HAARP, yüksek frekansta yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada birtakım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılan bir proje.

HAARP, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kuruldu. Günümüzde Pentagon tarafından kontrol edilmekte ve ABD ordusunun hizmetinde.

Projenin kurulu olduğu Alaska'da, 180 adet dev anten var. Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; "Gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme" gibi işlevleri var.

Projede kullanılan frekans aralığı, 2.8-10 MHz arası. Çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt'a çıkarılabileceği açıklanmakta. Bu enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi ünvanını, tesise kazandırmakta. Böylelikle merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima'ya atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmış durumda.

HAARP, çok ilginç bir yerde konuşlanmış durumda: Alaska-Gakona. Tesis, Gakona'da askeri üssün yakınlarında ve kimsenin girmediği özel bir alanda kurulu.

Yakın gelecekte bu deprem 'HAARP'ı ve gerçekleri daha net görebileceğiz. Şimdilik diyeceğimiz:

Çok üzgünüz....

Bu şartlarda son sözümüz:

Deprem kaderimiz olmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.