Cumhuriyet gazetesinde yeni kriz!

Cumhuriyet gazetesinde yeni kriz!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Doster’in yazısı yayımlanmadı. Gazetede, “Yazarımız, yazılarına bir süre ara vermiştir” notu düşüldü.

Sendika kriziyle peş peşe istifaların yaşandığı Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’ndaki tartışmalar son dönemde büyüdü.

Ankara’da yaşayan gazete ve vakıf yöneticilerinin “gazeteye müdahalesine” bazı isimler tepki gösterdi.

GENEL SEKRETERLİK SEÇİMİ

Mustafa Balbay’ın istifasının ardından Vakıf yönetimine giren Barış Doster, Ankara ekibinin en önemli ismi Işık Kansu’nun karşısına Genel Sekreter adayı olarak çıktı.

Seçimlerin yapıldığı gün Doster’in konuşma yapmasına bile izin verilmediği, yapılan seçimlerde de Işık Kansu’nun 5’e karşı 3 oyla Vakıf Genel Sekreterliğini kazandığı belirtildi. Seçimlere bazı üyelerin katılmaması ise dikkat çekti.

PROTESTO KARARI

Ankara’nın gazete yönetimine sürekli müdahale etmesi ve seçimlerde yaşananlara tepki gösteren Barış Doster, yaşananlara tepki göstermek adına gazete yazılarına ara verdi.

BARIŞ DOSTER KİMDİR?

Kars'ta doğdu (1973). Kars Gazi İlkokulu'nu, Kadıköy Anadolu Lisesi'ni, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. 2011'de siyasi tarih alanında doçent, 2020'de profesör oldu.

Üniversite yıllarından itibaren 15 yıl gazetecilik yaptı. Türk siyasal yaşamı, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler konularında çok sayıda haber, söyleşi, yazı dizisi hazırladı. Çeşitli dergi ve kitaplarda makaleleri yayınlandı. Üniversitelerde, askerlik görevini yaptığı Kara Harp Okulu'nda, Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde (SAREN) Uluslararası İlişkiler, Türk Devrim Tarihi, Türk Dış Politikası, Siyaset Bilimi, Güvenlik Stratejileri, Bölgesel Bazlı Devletler Analizi, Diplomasi, Türkiye'nin Toplumsal Yapısı dersleri verdi.

2014'te ABD'de Oklahoma Üniversitesi'nde bir yıl, 2015'te Avustralya'da Sydney'de Macquarie Üniversitesi'nde iki dönem, 2016'da Çin'de Şanghay'da Tongji Üniversitesi'nde bir dönem misafir öğretim üyesi olarak Türk Dış Politikası, Ortadoğu ve Avrasya üzerine dersler verdi. 2006'dan beri Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler