Cumhurbaşkanlığı görevlisi, tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı görevlisi, tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı

Bolu’da tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bir bürokrat ile AKP Ankara il yöneticisinin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Sözcü gazetesi, Bolu’da tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bir bürokrat ile AKP Ankara il yöneticisinin de aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını yazdı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’inin tutuklandığı ifade edildi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberi şöyle:

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucu Mudurnu ilçesine bağlı Güney Felakettin Köyü’nde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaştı. Jandarma, bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 TIR üzerinde getirdikleri iş makineleri ile kaçak kazı yapan 14 şüpheli suçüstü yakalandı.

Sözcü'nün edindiği bilgiye göre Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen kaçak kazı operasyonunda şok bir baskın düzenlendi. Aralarında siyasiler, asker, polis ve işadamlarının da olduğu 14 kişi gözaltına alındı.

KİMLER VAR?

Gözaltına alınanlar arasında F. E (Cumhurbaşkanlığı sarayında müdür), K.Y (Jandarma subayı), M.K (KOM'da müdür), H.K (AKP Ankara il teşkilatında yönetici), H. S. Ç (Muhasebeci) H.K (Savunma firması sahibi) olduğu öğrenildi.

5'İ TUTUKLANDI

14 şüpheliden 5'i savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 7'si asker olan 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında AKP'li yöneticinin de bulunduğu bildirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler