CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT MESAJ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT MESAJ

Tokat'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı yola beraber çıktığımız arkadaşlarımız 'sen biraz dinlen, buraya başkasını koyalım' dediğimizde bir bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka bir trene biniyorlar. Bu kader, dava birliği değildir. Bugün bize ih

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "31 Mart, inşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisi olsun. 31 Mart,  inşallah tüm ülkede gönül belediyeciliğinin müjdeleyicisi olsun. 31 Mart,  inşallah milletimizle birlikte dünyanın tüm mazlum hakları için verilmiş gür bir  mesaj olsun." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde  düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, Tokatlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Bugün bir kez  daha muhteşem katılımınızla coşkunuza, sevginize ve heyecanınıza ortak oluyorum.  Bugün bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Tokat'a ne  zaman geldiysem beni çok iyi karşıladınız, çok güzel ağırladınız. Her seferinde  bu kardeşinizi bağrınıza bastınız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "24 Haziran'da bu davaya, bu harekete ve elbette Cumhur  İttifakı'na çok güçlü bir şekilde destek olduğunuz için sizlere teşekkür  ediyorum. Daha önceki tüm seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran'da da şahsıma, bu  kardeşinize sahip çıktığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum." şeklinde  konuştu.

"Oyunu bozmak için oy istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin yeni bir imtihan olduğunu  belirterek, şöyle devam etti:

"31 Mart'ta Tokat'ın desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Oyunu bozmak için  Tokatlı kardeşlerimizden oy istiyoruz, destek istiyoruz. Suriye'deki oyunu,  Irak'taki oyunu, ekonomideki oyunu, terör örgütleri üzerinden kurulan oyunu  bozmak için sandıkta sizlerin oyunu istiyoruz. Ülkemiz için, geleceğimiz için  daha aydınlık, daha müreffeh yarınlar için 31 Mart'ta bir kez daha Tokat'ın  desteğini bekliyorum. 31 Mart'ta Tokat'tan iradesine, partisine, kadrosuna sahip  çıkmasını bekliyoruz."

Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği, "Tokat, 31 Mart'ta ülkene  sahip çıkıyor musun? Tokat, 31 Mart'ta geleceğine sahip çıkıyor musun? Tokat, 31  Mart'ta  tevazu, samimiyet ve gayretle 'Memleket işi gönül işi' diyor musun?  Tokat, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'Evet' diyor musun? Tokat, 31 Mart'ta  partine sahip çıkıyor musun?" sorularına, "Evet" yanıtını aldı.

Konuşması sırasında vatandaşlar tarafından ilçelere davet edilen  Erdoğan, "Tabii eğer ilçelere gitmeye kalkarsam bizim bu programları kim  yetiştirecek? Şimdi bugün 17'nci ildeyim, ilçeleri saymıyorum ve devam edeceğiz."  karşılığını verdi.

Erdoğan, "31 Mart inşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisi olsun.  31 Mart inşallah tüm ülkede gönül belediyeciliğinin müjdeleyicisi olsun. 31 Mart  inşallah milletimizle birlikte dünyanın tüm mazlum halkları için verilmiş gür bir  mesaj olsun." diye konuştu.

Tokat'ın, dünün Türkiye'si ve bugünün Türkiye'si arasındaki farkı en  iyi bilen illerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tokat, yıllarca ihmal edilmenin, yatırım ve hizmetlerden hak ettiği  payı alamamanın acısını yaşamış bir şehirdir. Ankara, maalesef senelerce Tokat'ın  dertlerine, problemlerine ve sıkıntılarına adeta sağır kesildi. Tokatlı  kardeşlerimin talep ve istekleri Ankara bürokrasisinin dehlizleri, girdapları  arasında kaybolup gitti. Ta ki AK Parti iktidara gelene kadar. Biz, sizlerin  desteğiyle iktidara geldiğimizde işe özellikle bu anlayışa son vererek başladık.  İller arasında öz üvey ayrımı yapan zihniyeti de vatandaşlar arasında makbul  makbul olmayan ayrımı yapanları da tamamen bunları rafa kaldırdık."

Erdoğan, 81 ilin, 922 ilçenin ve 183 bin köyün her birine aynı  kalitede, standartta hizmet götürmenin mücadelesini verdiklerini belirterek,  batıdaki imkanlardan doğudaki insanın da faydalanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Güneyde ne varsa kuzeyde de aynı imkanların olmasını istediklerini  vurgulayan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'daki hayat standardına Sivas, Tokat ve  Yozgat'taki vatandaşların da sahip olmasını istediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Benim Tokatlı kardeşim kaliteli sağlık hizmeti, MR, ultrason, en  basit ameliyatlar için Ankara'ya, Samsun'a gitmek zorunda kalmasın' dedik. Benim  Tokatlı gencim, iş bulmak için gurbete gitmek mecburiyetinde olmasın istedik.'  Benim Tokatlı emeklim evini geçindirmek için tekrar çalışmak zorunda kalmasın'  dedik. Benim Tokatlı engelli vatandaşım maddi sıkıntı çekmesin, ailesine yük  olmasın istedik. Benim Tokatlı üreticim, esnafım, sanatkarım, işini büyütmek,  üretimini artırmak istediğinde kendisine destek olacak bir el bulabilsin istedik.  Bu anlayışla gece gündüz çalışarak hem Tokat'ta yılların ihmalini giderdik hem de  Tokat'ı tarihinin en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık."

Son 17 yılda Tokat'a 13 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını  belirten Erdoğan, bu sürede 1921 yeni derslik inşa ettiklerini söyledi.

Erdoğan, Tokat'ta üniversite öğrenci sayısının 25 bin artış  gösterdiğine işaret ederek, yükseköğrenim öğrencileri için 7 bin 379 kişi  kapasiteli yurt binaları açtıklarını, bu yıl merkezde 2 bin 500 kişi kapasiteli,  seneye de Almus'ta 250 kişi kapasiteli yurt binaları açacaklarını kaydetti.

Tokat, Niksar, Erbaa, Turhal'a gençlik merkezleri, Almus'a spor  salonu, Tokat merkeze güreş salonu inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, Yeşilyurt  Spor Salonu'nun, Zile ve Reşadiye gençlik merkezlerinin plan, proje ve ihalesinin  devam ettiğini dile getirdi.

"İmar barışıyla Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısını çözdük"

Tokat'a 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapacaklarına işaret eden  Erdoğan, Tokat Belediyesinin 136 bin metrekarelik alana Ballı Dere Millet  Bahçesi'ni, Turhal Belediyesinin de 150 bin metrekarelik alana Turhal Millet  Bahçesi'ni yapacağını açıkladı.

İhtiyaç sahipleri, şehit yakınları ve engellilere 1,8 milyar lira  kaynak aktarıldığını ifade eden Erdoğan, "Sağlıkta 500 yataklı Tokat Devlet  Hastanesinin, 200 yataklı Tokat Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin  de aralarında olduğu 14 hastaneden oluşan toplam 23 tesis kazandırdık. 150  yataklı Turhal Devlet Hastanesinin, Pazar ve Artova ilçe hastanelerinin inşaatı  devam ediyor." bilgisini verdi.

Tokat'ta 15 bin 71 konut projesini hayata geçirdiklerini kaydeden  Erdoğan, imar barışı ile Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısının çözüldüğünü  anlattı.

"900 adımda 900 yılın görülebileceği açık hava müzesi"

Erdoğan, merhum Prof. Dr. Süheyl Ünver'in Tokat ile ilgili şu  tespitlerini paylaştı:

"Süheyl Hoca, Tokat'ı 'Anadolu'da en çok abidesi olan şehir' olarak  tarif ediyor. Tokat, 900 adımda milletimizin 900 yılının görülebileceği adeta bir  açık hava müzesidir. Tokat, Selçuklu ve Osmanlı'nın camilerle, medreselerle,  hanlarla, hamamlarla, bedestenlerle, kervansaraylarla ilmek ilmek dokuduğu bir  tarih şehridir. Son 17 yılda Tokat'ın bu tarihi hazinesini biz yeniden ayağa  kaldırdık. Bu konuda evladınız, Milletvekilimiz Yusuf Beyazıt kardeşimin çok  büyük emekleri oldu. Onun gayretleriyle burada tüm vakıf eserler, tarihi eserler  ayağa kalktı. Merkez Ali Paşa Camisi, Deveciler Hanı, Yazmacılar Hanı, Niksar ve  Tokat Yağıbasan Medreseleri gibi birbirinden önemli eserlerin aralarında olduğu  toplam 120 tarihi eseri restore ettik.

Tokat Sultan Hamamı'nın restorasyonu devam ediyor. İnşallah en kısa  sürede tamamlayıp onu da hizmete sunacağız."

"Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı"

Ballıca Mağarası gibi saklı güzelliklerinin de yurt içi ve dışında  tanıtımını yaptıklarını belirten Erdoğan, ulaşımda 16 kilometreden devraldıkları  bölünmüş yol uzunluğuna 257 kilometre ilave ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, Tokat çevre yolunu, Tokat-Niksar ayrımı Almus Yolu, Niksar,  Başçiftlik, Aybastı, Reşadiye ayrımı yolunu, Niksar'daki Arasta, Seymenli, Pehlül  Deresi, Cer köyü, Çilhane köprülerini bu yıl tamamlayacaklarını bildirdi.

Amasya-Turhal-Tokat yolundaki çalışmalarla Korgan-Çamiçi yolunu seneye  bitireceklerinin bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat-Niksar yolunu,  Aybastı-Reşadiye yolunu, Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal yolunu bir sonraki yıl  açacaklarına dikkati çekti.

Recep Tayyip ERDOĞAN, "Tokat ile Turhal arasına yeni bir demir yolu  yapmak için çalışmalara başladık. Hattın etüt proje çalışmaları da devam ediyor.  Tamamlanmasını müteakip gerekli adımları atacağız. Yıllık 2 milyon yolcu  kapasiteli havalimanımızı önümüzdeki sene hizmete sunmayı planlıyoruz." diye  konuştu.

"2,5 katrilyon lira tutarında yatırım teşviği"

Tokat'a 3 baraj ve bir gölet inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, 8  baraj ve bir gölet daha inşa edeceklerini söyledi.

Tarımda çığır açacak, bittiğinde 44 bin dekar araziyi sulayacak Turhal  Barajı'nın inşasında yarıyı geçtiklerini anlatan Erdoğan, sulama tesisleriyle 104  bin dekar tarım arazisini suyla buluşturduklarını, inşası süren tesislerle 81 bin  dekar araziyi daha sulamaya açacaklarını vurguladı.

Tokat'ın aynı zamanda tarım şehri olduğuna işaret eden Erdoğan,  şunları dile getirdi:

"Alan bazlı destekler, fark prim ödemeleri, hayvancılık, kırsal  kalkınma, telafi edici destekler, genç çiftçilere proje desteği, devlet prim  desteği gibi pek çok destek programıyla topraktan geçinen kardeşlerimizin yanında  olduk. Bay Kemal diyor ya 'Çiftçi aç, çiftçinin toprakları elinden alınıyor.'  Bugüne kadar Tokatlı çiftçilerimize 940 milyon liralık tarımsal destek verdik.  Üniversitemiz ve sanayimizin el ele vererek sanayi ve teknoloji üretmeleri için  Tokat'ta bir teknopark kurduk.

Tokatlı iş insanlarımıza, girişimcilerimize toplam 2,5 katrilyon lira  tutarında yatırım teşviği verdik. Desteklerimizde 19 bin kişilik ilave istihdam  oluşturduk."

"Bu sömürü düzenine de kararlı bir şekilde 'Dur' dediniz"

"Dik dur eğilme" sloganları üzerine, "Şunu unutmayın gençler, sizin  başkanınız kula kul olmadı. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve  secdede eğiliriz. Başka hiçbir yerde asla." diyen Erdoğan, Tokat'taki 25 binden  fazla iş yerine toplam 556 milyon lira tutarında SGK prim teşviği sağladıklarını  söyledi.

"Türkiye'nin layık olduğu yatırımlara ancak bizim dönemimizde  kavuştu." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İllerimiz özlediği, hasretini çektiği hizmetlerle ancak bizim  dönemimizde buluştu çünkü Türkiye uzun yıllar plansız, projesiz hareket eden,  sadece günü kurtarmanın hesabını yapan bir zihniyetin esiri oldu. Ülkemiz ne  sıkıntılar yaşadıysa vizyonsuzluktan, öngörüsüzlükten yaşadı. Devletimizin  kaynakları verimli ve etkili harcanmak yerine senelerce bu zihniyet tarafından  çarçur edildi. Bu ülke, iki anahtar vadedenlerin tam tersine vatandaşın evinin,  arabasının anahtarını da aldığı dönemler yaşadı.

Türkiye, terörün ülkemizin şehirlerini esir aldığı hemen her gün, bir  terör eyleminin gerçekleştiği umutsuz günlere şahit oldu. Bu millet, gecelik  faizlerin yüzde 7 bin 500'leri gördüğü, dövizin bir gecede ikiye katlandığı kötü  günlere şahitlik etti. Vatandaşın çoluk çocuğunun rızkından keserek ödediği  vergiler, faiz lobilerine, rant peşinde koşanlara, üretmeden, riske girmeden  kazanmaya alışmış üç beş tufeyliye peşkeş çekildi. Siz, 17 yıl önce bize emaneti  verdiğinizde bu sömürü düzenine de kararlı bir şekilde 'Dur' dediniz."

Gençlerin, 18 yaşında oy kullanacakların, yağ ve benzin kuyruklarını  bilmediğini belirten Erdoğan, gençlerin, faiz lobilerinin neler yaptığından  haberlerinin olmadığını söyledi.

Erdoğan, faize giden kamu gelirlerini yatırımlara, projelere, üretime  kanalize ettiklerine dikkati çekerek, belli gruplara, milletin sırtına sülük gibi  yapışan bir avuç elite giden kaynakları, çiftçiye, esnafa, memura, emekliye ve  ihtiyaç sahiplerine aktardıklarını dile getirdi.

Birilerinin istismarını yaptığı "sosyal devlet" ilkesini kendilerinin  ayağa kaldırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002-2018 döneminde 284 milyar  lira tutarında sosyal yardım yaptıklarına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mali ve bütçe disiplininden sapmadan  yatırımlara hız verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Son 17 senede Türkiye ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. 3 bin 500  dolardan kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık. İhracatımız 36 milyar  dolardı, şimdi 170 milyar dolara çıktı. Kamu borçlarının milli gelire oranını  yüzde 60'tan yüzde 8,4'e düşürdük. IMF'ye borcumuz neydi biliyor musunuz? 23,5  milyar dolar. Bay Kemal diyor ki 'Şimdi yine IMF'ye giderler'. Bay Kemal, IMF'ye  bu ülkeyi siz muhtaç ettiniz. Biz göreve geldik, kucağımızda 23,5 milyar dolar  borcu bulduk. Davos'tayız. IMF'nin o zaman ki başkanıyla bakan arkadaşlarım da  yanımda görüşme yaptık.

Kendisine şunu söyledim: 'Bak' dedim, 'Başkan, sen IMF'nin başkanısın,  Türkiye'nin Başbakanı benim'. Siz alacağınızı bizden taksit taksit alıyor  musunuz? Alıyorsunuz ama siz Türkiye'yi yönetemezsiniz. Sadece taksidinizi  alırsınız o kadar. Bu ülkenin yöneticisi olarak biz size bunları veririz. Ne  oldu? Biz taksitleri ödemeye devam ettik. Mayıs 2013, 23,5 milyar dolar borç  ödemesi bitti, sıfırlandı. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Orayla da işimiz  yok. Geldiler, bizden 5 milyar avro borç istediler biliyor musunuz? Arkadaşlar  bana bunu sorunca 'Verin' dedim. Baktılar ki bu çılgın Türkler bu işi ciddiye  aldılar, vazgeçtiler. Biz buyuz."

"Son 10 yılda 9 milyon kişiye ilave istihdam sağladık"

Savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülkeyken bugün kendi  silahını, helikopterini, tankını, fırkateynini, korvetini, istihbarat ve uçak  gemisini üretir hale geldiklerini vurgulayan Erdoğan, artık silahlı ve silahsız  insansız hava araçlarını bir yerlerden almadıklarını, Türkiye'de ürettiklerini  dile getirdi.

Yaklaşık son 10 yılda 9 milyon kişiye ilave istihdam sağladıklarını,  kadınların istihdamdaki payını, siyaset ve iş dünyasındaki temsil oranlarını hiç  olmadığı kadar artırdıklarını anlatan Erdoğan, son 17 yılda özellikle şehit  yakınları ve gaziler için pek çok düzenlemeyi ve reformu hayata geçirdiklerine  işaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan, ek istihdamdan faizsiz konut kredilerine,  ücretsiz seyahat hakkının genişletilmesinden su ve elektrik ücretlerinde indirime  kadar, şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştıracak birçok adımı  attıklarına dikkati çekti.

Yeni iş kuran, hayalini gerçekleştirmeye uğraşan gençlere bunları  hayata geçirebilmeleri için teşvik destekleri verdiklerini bildiren Erdoğan, SGK  prim destekleriyle, düşük faizli kredilerle, hibe programlarıyla ve sağladıkları  diğer kolaylıklarla esnafın omzundaki yükleri aldıklarını söyledi.

"Enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar verdik"

Emekliyi, asgari ücretlileri, memuru ve işçiyi enflasyon canavarına  ezdirmediklerini, enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar verdiklerini dile  getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz göreve geldiğimizde 2002'de net 184 lira olan asgari ücreti 2 bin  20 liraya biz çıkardık. 392 lira olan en düşük memur maaşını 3 bin 133 liraya biz  yükselttik Bay Kemal. Son olarak geçtiğimiz yıl emeklilerimiz için her iki  bayramda, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda biner liralık bayram ikramiyesi getirdik.  Bunu da her iki dini bayramda ödüyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız biz göreve  geldiğimizde ne maaş alıyorlardı biliyor musunuz? 24 liracık. Bugün ne alıyorlar?  601 lira. 24 lira nire, 601 lira nire. Engellilerimiz 2002'de 24 liracık maaş  alırken onlara bugün 720 lira veriyoruz.

Nereden nereye. Bizden önce evde bakım gibi bir hizmet var mıydı?  Yoktu. Bugün 514 bin insanımız evde bakım hizmetinden faydalanıyor."

"Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi yaptık"

"Gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dili vardır hakkı  konuşmaz çünkü kalpleri mühürlü." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kefenimizi giyerek çıktığımız bu hizmet yolculuğunda her türlü  saldırıya, her türlü gizli, açık darbe teşebbüsüne, her türlü kirli ittifaka  rağmen sizin emanetinizi bir an olsun yere düşürmedik. Siz bize itimat ettiniz,  bize güvendiniz ve inandınız. Biz de sizin hizmetkarınız olduk. Sizler için  çalıştık. Sizlerden aldığımız güçle Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi  yaptık. Bugün Türkiye, milli menfaatlerini korumak için hiç kimseden icazet alma  ihtiyacı duymuyorsa sizin desteğiniz sayesindedir.

Bugün Türkiye, Suriye'den Irak'a kadar dünyanın en vahşi terör  örgütlerine nefes aldırmıyorsa sizin yanımızda olmanız sayesindedir. Bugün  Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de bu teröristleri inlerine soktuk mu?  Sizin sayenizde. Bugün Türkiye, kendi silahlarıyla, kendi mühimmatıyla, kendi  askeri, polisi, istihbarat birimleriyle her türlü operasyonu  gerçekleştirebiliyorsa sizden aldığımız güç sayesinde. Bugün Türkiye  kur-faiz-enflasyon şer üçgeni üzerinden yapılan bu ekonomik darbe girişimlerini  püskürtebiliyorsa gerisinde sizin desteğiniz ve duanız var.

Bu başarıların hepsi de ortak çabalarımızın, ortak mücadelelerimizin,  birlik, beraberlik, dayanışmamızın eseridir."

31 Mart'tan sonra çok daha büyük hamleler yapacaklarını ifade eden  Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yola beraber çıktığımız bazı arkadaşlarımız, maalesef yola çıkarken  onlara makam mevki verirken, her şey iyi güzeldi ama öyle anlar geldi ki 'Sen  dinlen, buraya bir başkasını koyalım' dediğimizde bir de bakıyorsunuz ki bizim  trenden inip başka bir trene biniyorlar. İşte bu kader birliği değildir, bu dava  birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet  edeceklerdir. Dolayısıyla değerli kardeşlerim, 31 Mart'a giderken, gereken dersi  gerekenlere de vereceğinize inanıyorum."

"310 binden fazla Suriyeli muhacir geri döndü"

Suriye'de güvenli bölgeler kurarak sekiz yıldır vatan hasreti çeken  Suriyelilerin huzuru kalple topraklarına dönmelerini sağlayacaklarını belirten  Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Nitekim Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatıyla terörden  arındırdığımız alanlara şimdiye kadar 310 binden fazla Suriyeli muhacir geri  döndü. Sadece Münbiç'i güvenli hale getirdiğimizde buraya dönmeyi arzu eden 500  bin Suriyeli kardeşimiz bulunuyor. Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden  temizlediğimizde inşallah bu sayı milyonları aşacaktır."

"Üreticimizi daha da rahatlatacak adımlar üzerinden çalışıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarında döviz kuru üzerinden maruz  kalınan ekonomik saldırıyı vatandaşların desteğiyle çok büyük oranda  atlattıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Aldığımız tedbirler sayesinde döviz kurundaki balonu söndürdük.  Ardından sebze-meyve fiyatları üzerinden kurulan bir başka oyunu da tanzim satış  yöntemiyle bozduk. Üreticimizi, sanayicimizi, esnafımızı daha da rahatlatacak  ilave adımlar üzerinden çalışıyor, dönem dönem bunları kamuoyuyla paylaşıyoruz.  İnşallah daha öncekilerde olduğu gibi bu süreçten, bu imtihandan da yine  güçlenerek çıkacağız."

Sırt sırta, omuz omuza verilmesi halinde üstesinden gelemeyecekleri  hiçbir zorluğun olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bunun için 31 Mart çok önemli. 31  Mart'tan da alnımızın akıyla çıkmamız gerekiyor. Sizlerden gerek partimizin  gerekse Cumhur İttifakı'nın adaylarına çok güçlü destek bekliyorum." ifadesini  kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler