Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mansur Yavaş yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mansur Yavaş yorumu

Ankara'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş için "Alengirli işlere bulaşan zatı 'işte adayımız' diye yine Ankara'ya dayattılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yenimahalle'de düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında hakkındaki "sahte senet" iddiaları üzerinden Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesini eleştirdi. 

"Tencere yuvarlanır, kapağını bulurmuş. Bay Kemal de büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehire kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha önce iki kez ret yemiş, geçmişte belediye başkanlığı yaptığı yerde bile yüzde 10'u zor bulan birini aday yaptılar. Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, sonra istifa edip alengirli işlere bulaşan zatı 'işte adayımız' diye yine Ankara'ya dayattılar. Sadece bununla da kalmadılar, bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar. Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"17 yıldır olduğu gibi yine sizlere mahçup olmayacağız. Altındağ'daki vizyonu 31 Mart'tan itibaren Yenimahalle'ye taşıyacağız. Büyükşehir adayımız Mehmet Özhaseki'yi anlatmaya gerek duymuyorum. Belediyecilikte sembol bir isimdir. 5 dönem Kayseri'de belediye başkanlığ yaptı. Sonra parlamentoya aldık beraber yolculuğa çıktı. Mehmet Özhaseki kardeşimize tecrübesi sebebiyle Çevre Şehircilik Bakanı yaptık. Özhaseki çukurların kanalların açıldığı Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir mücadele verdi. Ankara'ya tecrübe yakışır. Yenimahalle'ye vizyon yakışır. 

"DOĞUDA BÖLÜCÜ, BATIDA ATATÜRKÇÜ"

Nabza göre şerbet veren, Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP'nin başındaki zat Ankara'da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. HDP'nin Ankara'da neden aday çıkarmadığını niçin anlatmıyorlar.

Türkiye'nin bekasına ilişkin bir tek sözleri yok. Böyle bir muhalefet olur mu? Ülkesini düşünmeyen Yenimahalle'yi düşünür mü? 31 Mart'ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? El ele verip Ankra'yı ayağa kaldırmamız lazım. Bugüne kadar Ankara'yı biz yönettik. Diyoruz ki devam inşallah."

Millet İttifakına Bukalemun Benzetmesi 

Millet İttifakını oluşturan CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi'ne tepki gösteri. Erdoğan, "Nabza göre şerbet veren, Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdu. CHP'nin başındaki zat Ankara'da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanımefendi (Meral Akşener) buralarda sürekli vatan millet edebiyatı yapıyor. Ancak ne Bay Kemal ne de hanımefendi (Akşener) HDP'nin niçin kendilerine destek verdiğini millete söylemiyorlar. Neden? Neden HDP'nin Ankara'da aday çıkarmadığını millete neden izah etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler