Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye eleştiri, Boris'e teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye eleştiri, Boris'e teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelir İdaresi Ataşehir hizmet binasının açılışında Türkiye ekonomisi ve salgınla mücadele hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, seyahat etmek için güvenli ülkeler arasında Türkiye'yi göstermeyen Avrupa Birliği'ni eleştirirken, Türkiye'den gelenler için 14 günlük karantina uygulamasını kaldıran İngiltere'yi övüp Başbakan Boris Johnson'a teşekkür etti.

Erdoğan, "Türkiye'nin salgından güçlü çıkması birilerini rahatsız etti (...) Bu defa Türkiye’nin şahlanışını durduramayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başaramayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

Quote Message: “Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz. Salgın dönemi çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığının görülmesini birkaç ay öteledi. Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdığımız destek programıyla milletimizin cebine aktardığımız kaynak tutarı 24 milyar lirayı geçti. Özellikle Türkiye’nin salgın sürecinden, sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. AB’nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye’yi dışarıda bırakması bunun örneğidir."

“Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz. Salgın dönemi çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığının görülmesini birkaç ay öteledi. Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdığımız destek programıyla milletimizin cebine aktardığımız kaynak tutarı 24 milyar lirayı geçti. Özellikle Türkiye’nin salgın sürecinden, sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. AB’nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye’yi dışarıda bırakması bunun örneğidir."

Quote Message: “Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun süre sürdürülmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde Türkiye ile yarışabilecek bir başka millet tanımıyorum. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var, mesela İngiltere. İngiltere’nin Türkiye ile ilgili attığı adımdan dolayı Boris Johnson’a teşekkür ediyorum. Almanya da olumlu adım atacağını açıkladı."

“Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun süre sürdürülmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde Türkiye ile yarışabilecek bir başka millet tanımıyorum. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var, mesela İngiltere. İngiltere’nin Türkiye ile ilgili attığı adımdan dolayı Boris Johnson’a teşekkür ediyorum. Almanya da olumlu adım atacağını açıkladı."

Quote Message: Faizlerdeki düşüş tüm piyasalarda canlandırmayı beraberinde getirdi. Özellikle konut otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Ulaşımdan sağlığa ardı ardına yaptığımız açılış törenlerinde azmin ifadesidir. Tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var, durmak yok yola devam."

Faizlerdeki düşüş tüm piyasalarda canlandırmayı beraberinde getirdi. Özellikle konut otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Ulaşımdan sağlığa ardı ardına yaptığımız açılış törenlerinde azmin ifadesidir. Tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var, durmak yok yola devam."

Quote Message: Enflasyonu 2018 Ekim’de %25’ten %11’lere kadar gerilettik. Şu an %12’’lerde olan enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. “83 milyon işimize sıkı sıkıya sarılacağız, hedeflerimize ulaşacağız. Milletimizde taşı sıksa suyunu çıkaracak kararlılık ve azim olduğunu biliyorum. Bu gücümüzü tam kapasite olarak kullanmamız gereken bir döneme giriyoruz. Bu milleti geçmişte teröre boğarak farklı saldırılarla fırsatları kullandırmışlardı. Bu defa Türkiye’nin şahlanışını durduramayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başaramayacaklar."

Enflasyonu 2018 Ekim’de %25’ten %11’lere kadar gerilettik. Şu an %12’’lerde olan enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. “83 milyon işimize sıkı sıkıya sarılacağız, hedeflerimize ulaşacağız. Milletimizde taşı sıksa suyunu çıkaracak kararlılık ve azim olduğunu biliyorum. Bu gücümüzü tam kapasite olarak kullanmamız gereken bir döneme giriyoruz. Bu milleti geçmişte teröre boğarak farklı saldırılarla fırsatları kullandırmışlardı. Bu defa Türkiye’nin şahlanışını durduramayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başaramayacaklar."

Ülkemiz yakın tarihinde görülmemiş şekilde küresel aktör haline geldi. Konumumuz her geçen gün yükseliyor. Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha yakınız. 2023’te ülkemizi sağ salim getirdiğimizde, Türkiye’yi artık durdurulmaz bir ülke haline getirmiş olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler