Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemize verilen sözler tutulmazsa verdiğimiz süre bittiği an harekâta devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemize verilen sözler tutulmazsa verdiğimiz süre bittiği an harekâta devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında, “Türkiye, tarihinin en önemli ve zorlu mücadelelerinden birini verirken, Kayseri’den yükselen bu birlik, beraberlik, kararlılık sesinin, dalga dalga tüm ülkemize yayıldığına inanıyorum” dedi.

“BEKLENTİMİZ, TERÖRE KARŞI SAMİMİ DURUŞ SAHİBİ HERKESİN BİZE DESTEK OLMASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattığı 9 Ekim tarihinden bugüne kadar, akılla, mantıkla, izanla, devlet yönetimiyle, diplomatik nezaketle izah edilmesi mümkün olmayan tuhaf tepkiler sergilendiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Hâlbuki bizim söylediğimiz ve yaptığımız iş gayet basittir. Ne diyoruz? Sınırlarımız boyunca uzanan bir terör koridoru oluşumuna izin vermeyeceğiz. Ne diyoruz? Ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine güvenle dönüşü için gereken şartları oluşturacağımızı söylüyoruz.  Bunun için de ne yapıyoruz? Siyasi, diplomatik ve askerî olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Görüşmek, konuşmak, müzakere etmek gerekiyorsa onu yapıyoruz. Askerî olarak vurup geçmek gerekiyorsa onu da onu yapıyoruz. Böyle bir ortamda beklentimiz, teröre karşı samimi duruş sahibi herkesin bize destek olmasıdır.”

“Türkiye, en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam tersine, kendi taleplerimizi muhataplarımıza anlatarak önemli bir diplomasi başarısı elde ettik. Eğer bu şartlar karşılanırsa önemli bir operasyonu en az kayıp ve bedelle tamamlamış olacağız. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa da geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekâta devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Bugüne kadar milletimizin yüzünü yere düşürecek hiçbir iş yapmadık, bundan sonra da yapmayız. Türkiye için;  en iyisi, en hayırlısı, en kârlısı ne ise onu yaptık, yapmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler