CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "REFAH SEVİYESİ ARTTI" DİYOR, RAKAMLAR TERSİNİ SÖYLÜYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "REFAH SEVİYESİ ARTTI" DİYOR, RAKAMLAR TERSİNİ SÖYLÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok tartışılan "Refah seviyesi arttı" sözleri verilere bakılınca hiç de öyle gözükmüyor.İşte Küresel Refah Listesi'nde Türkiye'nin gerileyişini tescilleyen o veriler...

Geçtğiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Et fiyatlarındaki artışı refah seviyesindeki artış ile birlikte vatandaşlarımızın ete talebinin artmasına bağlıyorum" şeklindeki sözleri vurmuştu.

Erdoğan vatandaşların refah seviyesinin yükseldiğine vurgu yapsa da rakamlar hiç de öyle söylemiyor...

Her yıl düzenli olarak Dünya Küresel Refah Listesini açıklayan Legatum Enstitüsünün verilerine göre Türkiye'nin refah seviyesi bırakın artmayı,oldukça gerilemiş durumda...

Enstitünün 2016 yılında yayınladığı listede Türkiye kendisine 188 ülke arasında 78.sıradan kendisine yer bulurken yer bulurken 2017 yılında Türkiye listede 10 sıra gerileyerek 88. sıraya düştü.

Ayrıca "ALT VERİLER" başlığı altında ele alınan EKONOMİK KALİTE sıralamasında 2016 verilerinde 49. sıradayken 2017 verilerine göre bu alanda 55. sıraya geriledi. Türkiye listede İş Ortamı kategorisinde 2016 Yılında 74. sıradayken 2017 yılında yeri ancak 91. olabildi.

Yine 2016 yılında 126. sırada bulunulan Güvenlik ve güvence kategorisinde de gerileyen Türkiye 133.sıraya geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler