CSO Sanatçılarına 3 Kez Koronavirüs Testi

CSO Sanatçılarına 3 Kez Koronavirüs Testi

CSO sanatçılarına 3 kez koronavirüs testi yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 3-4 Aralık'ta gerçekleşecek konser provaları öncesinde, genel provadan önce ve konser sonrasında sanatçılara toplam üç kez Covid-19 testi yapılacağını duyurdu. CSO, konserin seyircisiz olacağını bildirdi.

CSO'nun yeni binasındaki Konser Salonu'nun açılışında yapılacak olan Gala Konserleri provalarında sanatçılara üç kez Covid-19 testi yapılacağı ve nefesli çalgılar için "pleksiglas" koruyucularla prova yapılacağı belirtildi. CSO, 3-4 Aralık’ta gerçekleşecek konserlerin seyircisiz olacağını bildirdi.

CSO'nun sanatçılarla paylaştığı mesaj şöyle:

"Değerli sanatçılarımız, açılış konseri prova düzenini paylaşıyoruz.
Sizlerden gelen sorulara istinaden öncelikle provanın ve konserlerimizin güvenliği için tüm süreç boyunca üç defa Covid testi yaptıracağız. Sahnede devlet makamlarının belirlediği sosyal mesafede ve nefesli sazlar için yaptırmış olduğumuz pleksiglas koruyuculara birlikte prova ve konserlerimizi yapmayı planlıyoruz.

Şimdiden herkese sağlıklı, mutluluk ve başarı dolu sezonlar diliyoruz. Yeni salonumuz hayırlı ve uğurlu olsun. Saygılarımızla."

DEVLET OPERA VE BALESİ SANATÇILARI, KENDİLERİNİ İHBAR ETMİŞTİ

Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçıları, “Operet Gecesi” eserinin provasında tüm çabalarına rağmen tedbir alınmaması ve yaklaşık 20 nefesli çalgının görevlendirilmesi üzerine prova sırasında Sağlık Bakanlığı İhbar Hattı'nı aramışlardı. Polis ekiplerinin provaya gelmesiyle, prova iptal edilmişti. 

Sanatçılar, "Bir nefeslinin 4 metre ileriye üflediği ve etkilediği bilimsel olarak kanıtlandı. Arkadan nefesliler üflüyor. Kapalı ortamda diğer tüm sanatçılar tehdit altında kalıyor. Bu durum yöneticilere aktarıldı, ancak hiçbir tedbir alınmadı. 40 kişilik orkestra yapmışlar. Bu pekala tüm dünyada olduğu gibi birkaç nefesliyle halledilebilirdi" açıklamasını yapmıştı. (Anka)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler