Contemporary İstanbul, Çağdaş Sanatın Merkezini Yaratıyor

Contemporary İstanbul, Çağdaş Sanatın Merkezini Yaratıyor

Contemporary İstanbul etkinlikleri, bu yıl 20 – 23 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları ve Istanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Contemporary İstanbul etkinlikleri, bu yıl 20 – 23 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları ve Istanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Online biletler için, Mobilet sitesine başvurulabilecek.

13.yılında,Contemporary İstanbul, CIF Dialogues,Plugin gibi yeni projelerle, İstanbul’u dünyada ‘çağdaş sanat merkezi’ haline getirecek.

Dünyadan Seçkin Galerilere Ev Sahipliği Yapılacak

Bu yılki etkinlikte, Fransa, Dubai (BAE), İtalya, İngiltere, Viyana (Avusturya), Almanya,Romanya, Arnavutluk, A. B. D. gibi ülkelerden birçok fotoğraf, resim ve heykel sergisine ev sahipliği yapılacak.Türkiye’den de dünyaca ünlü birçok galeri,etkinlikte yerini alacak.Dünyanın seçkin sanat merkezlerinden davet edilen, profesyonel galeriler, İstanbullu sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

İstanbul, Çağdaş Sanatın Merkezi Olacak

Contemporary İstanbul kapsamında, bu yıl kurulan Contemporary Istanbul Art, Culture & Education Foundation (CIACEF) (Çağdaş İstanbul Sanatı, Kültürü ve Eğitimi Vakfı) da hizmet verecek. ‘Eğitici programlar ile çağdaş kültür ve sanatın keşfi’ sağlanacak. Türk çağdaş sanatını dünyaya tanıtmanın yanı sıra, İstanbul’un bir çağdaş sanat merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

 

Duyarlılıklar’ Etkinliği, Sizi Empati Yolculuğuna Çıkaracak

(CIACEF) (Çağdaş İstanbul Sanatı, Kültürü ve Eğitimi Vakfı), bu yıl ilk etkinliğini ‘CIF Dialogues’ adı altında düzenleyecek. 6 yıldır, profesyonel sanatçılar, müze ve galeri direktörleri ve sergi sanatçılarının konuşma yaptığı etkinlik, bu yıl yeni vakıf kapsamında farklı bir yerde sunulacak.

Konuşmanın ana teması ‘Duyarlılıklar’ olacak. Duyarlılıkların, ‘sanatın farklı disiplinlerini yorumlarken geliştirilen empatiyle bir diğerinin yorumunu anlamak ve takdir etmek’ boyutu işlenecek.’

Bir diğerinin gözlüğüyle bakma’ yolculuğu, sanatseverler için farklı bir deneyim olacak.

CIF Dialogues etkinliğinin gelirinin tamamı, (CIACEF) - Çağdaş İstanbul Sanatı, Kültürü ve Eğitimi Vakfına bağışlanacak.

 

 

Plugin Projesi, Medya ve Sanatta Yeni Kapılar Açacak

2013’te Contemporary Istanbul bünyesinde keşfedilen orijinal konsept Plugin, bu yıl da yeni temasıyla görücüye çıkacak.

Geçtiğimiz yıl “Natura Nova” sergisinin başarılı bir gösterimini gerçekleştiren Plugin Projesi, bu yıl “Extra/Ordinary” sergisiyle devam edecek.

Extra/Ordinary sergisi, ‘teknolojinin potansiyellerini’ keşfetmeyi amaçlıyor. ‘Yeni medya gücüyle ‘olağan’, nasıl ‘olağanüstü’ ve ‘alışılmadık’ olur?’ sorusuna cevap arıyor.

Dünyanın İlk ‘Sanal Gerçek Sergisi’nin Mucitleri, Plugin Projesi’nde

Projenin yürütücüleri Ceren ve Irmak Arkman, 2005 yılından bu yana dijital sanatlar alanında uluslararası festivaller, gösterimler ve sergiler, seminerler, sesli ve görsel etkinlikler düzenleyen, dünyaca ünlü ve profesyonel sanatçılar. Ceren ve Irmak Akman, Kurye Video adlı, kar amacı gütmeyen kuruluşları ile İstanbul’un en geniş video arşivine imza atmış ve 2012’de dünyanın ilk ‘arttırılmış gerçeklik’  sergisini düzenlemişlerdi.

Medyanın gücünü, günlük hayatın kareleriyle birleştiren sergi, profesyonel sanatçıların imzasıyla, bu yılki etkinliğin uğrak noktası olacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler