Citibank’in Yanlışlıkla Gönderdiği 500 Milyon Doları Geri Alma Talebi Reddedildi

Citibank’in Yanlışlıkla Gönderdiği 500 Milyon Doları Geri Alma Talebi Reddedildi

Citibank’ın, kazara transfer ettiği 500 milyon doları geri alma talebi mahkemece reddedildi. Bankadansa “Parayı almaya hakkımız olduğuna inanıyoruz ve hepsini geri alana kadar peşinde koşmaya devam edeceğiz” açıklaması geldi.

Independent Türkçe’nin aktardığı bilgiye nazaran 16 Şubat’ta ABD’nin New York eyaletindeki bir mahkeme, bankacılık devi Citibank’in ezkaza gönderdiği 500 milyon doları (yaklaşık 3 milyar 517 milyon TL) geri alma talebini, borç veren şirketlerin ödemenin kasıtlı olduğunu düşündüğü gerekçesiyle reddetti.

Bu şirketlerden Brigade Capital Management ve HPS Investment Partners’ın temsilcisi Benjamin Finestone, “Yargıç (Jesse) Furman’in fikirli, kapsamlı ve detaylı kararından son derece memnunuz” dedi.

Citibank ise şu açıklamayı yaptı:

Faiz ödemesi yerine borcun tamamı gönderilmişti

Kozmetik markası Revlon’un 900 milyon dolarlık (yaklaşık 6 milyar 317 milyon TL) borcunu yapılandırma yetkisine sahip Citibank, Ağustos 2020’de 8 milyon dolarlık (yaklaşık 56 milyon TL) faiz ödemesi yerine borcun tamamını “insan hatası” sebebiyle borç verenlere gönderildiğini açıklamıştı.

CNN International’ın haberine göre, şirket paranın bir kısmını geri alsa da kimi şirketler parayı iade etmeyi reddetmişti. Citibank birebir ay içinde dava açmıştı.

Maddelere nazaran, hesabına kazara yatırılan parayı harcayan bireyler cezalandırılıyor. Lakin New York eyaletinde bu yasanın bir istisnası var. Kelam konusu şahıslar parayı alma hakkına sahipse ve kazara gönderildiğini bilmiyorsa parayı tutabiliyor.

Paraya süreksiz kısıtlanma uygulandı

Parayı vermeyi reddeden şirketler de Citibank’ın borç için ödeme yaptığını düşündüklerini bildirdi. Çünkü kazara havale edilen para, borçla “kuruşu kuruşuna” birebir ölçüdeydi.

Mahkeme, borç veren şirketlerin ödemenin bilerek yapıldığını düşündüklerine karar verdi. Yargıç Furman şu sözleri kullandı:

Fakat borç veren şirketler, parayı şimdi kullanamıyor. Çünkü Citibank’in karara itiraz etme hakkı var ve bu yüzden paraya geçici kısıtlama uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler