Cinsel ilişkide günün en uygun zamanı belli oldu

Cinsel ilişkide günün en uygun zamanı belli oldu

Sabah uyandığınızda aklınıza gelen son şey cinsel ilişkiye girmek olabilir ama bir uzman, erken saatlerinde cinsel ilişkinin pek çok faydası olduğunu söylüyor.

Stres; baş ağrısından uykusuzluğa, kronik depresyondan cinsel işlev bozukluğuna kadar birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir.

Hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu düşürdüğü bilinse de, sabah seksinin hormon aktivitesini arttırması da stresin hafifletilmesine yardımcı olur. Cinsel kaygı durumlarında sabah seksi, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.


Sabah saatlerinde cinsel ilişkinin faydalı olduğunu savunan Dr. Farzana Khan isimli uzman, "Seks; kalp-damar sağlığı, zihinsel sağlık ve aynı zamanda ilişki kalitesi açısından son derece faydalıdır ancak bundan çok daha fazlası var. Kanı, basıncı düşürdüğü; stresi ve kaygıyı azalttığı kanıtlanmıştır.”


"Vücut saatinize göre baktığınızda, sabah ilk iş olarak testosteron ve östrojen de dahil olmak üzere hormon düzeylerinin hem erkeklerde hem de kadınlarda doğal olarak çok daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Seks, oksitosin gibi 'mutluluk hormonlarının' salınmasına yardımcı olur. Dopamin ve bu hormonlardaki artış, gün boyunca kendinizi daha rahat ve neşeli hissetme olasılığınızın çok daha yüksek olduğu anlamına gelir."

ERKEKLERDE DAHA FAYDALI
"Sabah seksi, vücuda ani bir hormon akışı vererek beyni harekete geçirmeye yardımcı oluyor. Araştırmalar, sabah ilk iş olarak seks yapanların, hipokampustaki artan hormon aktivitesi nedeniyle hafızalarının da daha iyi olduğunu gösteriyor."

"Cinsel olarak uyarılmak kalp atış hızını artırır ve doruk sırasında zirveye ulaşır. Sonuçta bu, kardiyovasküler sisteminiz için harikadır. Özellikle erkeklerin seksten büyük faydalar sağladığı biliniyor ve araştırmalar bunun kalp hastalığı riskini ve hatta prostat kanserini azaltabildiğini söylüyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam