Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Türkiye’ye Getirilen Aşının Çin’de Kullanımının Yasak Olduğunu Açıkladı

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Türkiye’ye Getirilen Aşının Çin’de Kullanımının Yasak Olduğunu Açıkladı

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin’den bugün Türkiye’ye getirilen koronavirüs aşısının Çin’de kullanımının henüz yasak olduğunu açıkladı. Wei, Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal olarak izin verilmediğini söyledi.

Çin‘in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bugün Türkiye‘ye ulaştığı nakledilen Çin’in ürettiği koronavirüs aşısının Çin’de kullanımının yasak olduğunu ifade etti.

Başkonsolos Wei, Türkiye’ye satılan aşılar hakkında A Haber’in canlı yayınında yaptığı açıklamada, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin’de yasak olduğunu ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini vurguladı.

Wei açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin’de de kullanımı yok ama Çin’de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi.”

TÜRKİYE’DE ‘DENEMESİ’ Mİ YAPILIYOR?

Başkonsolosun söz konusu açıklamalarına vatandaşlardan tepki geldi.

Sosyal medyada yayılan açıklama videosunu izleyen vatandaşlar  “Yoksa Çin’de olduğu gibi gelen bu aşılar acil durumlarda mı kullanılacak?” yorumlarında bulundu. (Kaynak: Haber Vakti)

NETLİK SÖZ KONUSU DEĞİL…

Dünya gazetesinden Yasemin Salih’in haberine göre; Brezilyalı araştırmacılar, Çinli Sinovac Biotech tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının deneme verilerine göre yüzde 50’den fazla etkili olduğunu açıkladı ancak şirketin talebi üzerine denemelerin tam sonuçlarını açıklamayı yine erteledi. Brezilya, CoronaVac isimli aşının ileri aşama denemelerini tamamlayan ilk ülke olsa da, Aralık ayı başında açıklanacağı söylenen ayrıntılı rapor üçüncü defa ertelenmiş oldu.

FAZ3 BİTİŞ TARİHİ 15 NİSAN

Coronovac isimli aşının FAZ3 denemelerinin bitiş tarihi Türkiye Sağlık Enstitüleri tarafından 15 Nisan 2021 olarak açıklanmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ATEŞ KARA, AŞININ ÇİN’DE RESMİ ONAYI OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı TV programında Çin’de getirilen koronavirüs aşısının Çin’de faz3 denemelerinin yapılmadığı için resmi onayının olmadığını, ve acil onay koduyla kullanıldığını söyledi.

GELECEK PARTİSİ: ORTAYA ÇIKTI Kİ; BİR SÜRÜ SORU İŞARETİ VAR

Gelecek Partisi resmi hesabından Çin’den Türkiye’ye getirilen koronavirüs aşısıyla ilgili bir çok soru işaretinin ortaya çıktığını söyleyen bir video yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler