Çin: 'Borç Batağındaki Türk Ekonomisi, Taze Kan Peşinde'

Çin: 'Borç Batağındaki Türk Ekonomisi, Taze Kan Peşinde'

Çin basınında; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya düzenlediği üç günlük ziyaretin sebebinin,'borç batağındaki Türk ekonomisinin çırpınışları' olduğu dile getirildi.

 Çin basınında; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya düzenlediği üç günlük seyahatin, ikili ilişkileri normalleştireceği, Bu görüşmenin Ankara'nın ekonomik problemlerine 'iyi geleceği' söylendi.

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel ile Cuma günü biraraya gelmiş, görüşmede iki ülke arasındaki 'hasarlı' ilişkilerin düzeltilmesi amaçlanmıştı.

Çin basını, ziyaretin sebebinin diplomatik olmaktan çok ekonomik olduğunu dile getirdi.

'Türk hükümeti, borç batağındaki ekonomisini yürütebilmek için yabancı taze fonlara ihtiyaç duyuyor.' cümlesi kullanıldı.

Türk lirasının dolar karşısındaki değerinin yükselmesi, hafta başında 6,3 değerinde seyrederken 6 dolaylarına düşmesi, Almanya ile görüşmenin etkisi olarak yorumlandı.

ABD ve Avrupa Birliği'nin İran yaptırımları konusunda anlaşmazlığa düşmesi, Almanya'yı yeniden Türkiye'ye yakınlaştırdı, yorumunda bulunuldu.

Berlin'in ise Ankara ile ekonomik işbirliği geliştirmek istediği ancak Türk ekonomisine doğrudan para yardımı sağlamayacağı ifade edildi.

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın Çin'e ziyaretinde 'doğrudan para yardımı' istediği ancak Çin'in bu talebi reddettiği biliniyor.

Türkiye'ye Çifte Standart

Litvanya,Estonya,Venezuela gibi ülkelere 'para yardımı yapacağını', 'Bir Kuşak Bir Yol Projesi'ne dahil edeceğini ilan eden Çin, 4. Doğu Ekonomik Forumu'ndan sonra 'siyasi bağlarını ekonomik bağlara dönüştürme kararı' almış, birçok batık ekonominin kurtarıcısı olmuştu. Türkiye konusunda  çifte standart uygulamasının sebebi bilinmiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler