Çin 2018 İthalat Expo'su İlklere İmza Atıyor

Çin 2018 İthalat Expo'su İlklere İmza Atıyor

İlk kez düzenlenecek Çin Uluslararası İthalat Expo'su için 5-10 Aralık tarihleri seçildi.Şangay'da gerçekleştirilecek Expo'ya 130'un üzerinde ülke,2,800 firma katılacak.

İlk kez düzenlenecek olan Çin Uluslararası İthalat Expo'su için 5-10 Aralık tarihleri seçildi.Şangay'da gerçekleştirilecek Expo'ya 130'un üzerinde ülke ve bölge,2,800 firma katılacak.

'Neden Çin?' Sorusunun Cevabı:Dünyanın En Büyük 2. İthalat Devi

Çin'in 9 sene boyunca dünyanın en büyük ikinci ithalat ülkesi olduğu,2017'de küresel ithalatın yüzde 10.2'sini gerçekleştirdiği belirtildi.

Endüstriyel robotlar,çipler ve makine aksamları gibi son ürünlerde dünyanın en büyük pazarlarından biri olduğu söylendi.

Ülkenin 1 Kasım'da makine,yedek parçalar ve ham maddeler ile birlikte 1,585 endüstriyel üründe,Mayıs ayında en önemli ilaçlarda ithalat gümrük vergisini açıkladığı ve Temmuz ayında araba ve tüketim maddeleri ithalat gümrük vergisini düşürdüğü bildirildi.

Onur Konukları Belirlendi

Çin'in bu etkinliğe Brezilya,Kanada,Mısır,Macaristan,Endonezya,Meksika,Pakistan,Rusya,Güney Afrika,Vietnam ve İngiltere olmak üzere 12 ülkeyi "Onur Konuğu" statüsünde davet ettiği öğrenildi.

44 az gelişmiş ülkenin 30'undan fazlasının da etkinliğe katılacağı ifade edildi.

Etkinliğin bütün G20 ülkelerine ve Bir Kuşak Bir Yol Projesi'nin 50 ülke ve bölgesine ev sahipliği yapacağının altı çizildi.

Geniş Bir Firma Portföyü Sunuluyor

Geleceğin Küresel 500 Şirketi Listesi'nden de 200'den fazla şirketin, Güney Asya meyve ihracatçıları,Güney Amerika kahve üreticileri gibi küçük ve orta büyüklükte şirketlerle birlikte yer alacağı geniş ölçekli bir şirket portföyü sunuluyor.

ABD çip devleri Qualcomm ve Intel,Japon elektronik devleri Sony ve Panasonic,tüketim maddeleri devleri Unilever ve Lego'da etkinlikte boy gösterecek.

Alman üretici firması Waldrich Coburg'un ise 200 ton makine parçası ile Expo'daki en geniş içeriği sunacağının ipucu verildi. 

Expo İçin Özel Mahkemeler Kuruldu

Expo hazırlığında,Şangay'ın Expo'ya, başta konferans ve sergi endüstrisi ve Expo mekanı ile ilgili uyuşmazlıklar olmak üzere,uluslararası ticari davalara bakacak bir özel mahkeme ve yargı ekibi kurduğu bildirildi. Fikri haklar gibi entellektüel mülkiyet hakları uyuşmazlıklarına bakacak özel bir merkez oluşturulduğu da ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler